På kurs: dag 1 & 2

Igår började min och Louise´s kursvecka på folkhögskolan Åsa i Sköldinge. Tåget från Uppsala till Stockholm var inställt på lördagsmorgonen men det löste sig ändå på bästa sätt (man kan ju alltid använda väntetiden till stickning och virkning) och vi kom fram i tid som planerat.

Dagen började med lunch och sedan punkt 1 på programmet: tvåändsstickning.
Varken jag eller Louise hade provat det förut och jag hade fått för mig att det skulle vara trist och träligt men jag gillar det faktiskt. Ibörjan var det lite svårt att få till rätt grepp om stickorna (kändes ungefär som när man började sticka med strumpstickor) men Berit Westman (vår kurslärare) är lugn och pedagogisk och visar gärna samma moment både en, två och 8ggr =). Tur för mig...

Uppgiften är att sticka en liten vante där de allra flesta momenten är med.
Det går rätt långsamt men sakta men säkert framåt, så här långt hade jag kommit igårkväll och det kommer att bli (förhoppningsvis) som vanten bredvid.
Louise fick in snittsen rätt fort och gillade det också.

Idag på förmiddan fortsatte vi med tvåändsstickning och vi kom så långt att vi fick prova både aviga maskor, krusvarv och öka för tummen och nu börjar det sitta i händerna. Väldigt rofyllt och mediativt.

Efter lunch började vi med flerfärgsvirkning och det ska vi fortsätta med imorgon så bilder kommer på det senare.

Annars är det väldigt lugnt och avkopplande här på skolan, det är bara 3 kurser som går samtidigt. Utöver garntekniker är det en vävkurs och en i silverlera. Jag och Louise var sugna på att låna skolan cyklar och utforska området lite men det får bli en annan dag för idag har det regnat hela dan. Men det är rätt mysigt att sitta inne och sticka när det smattrar på rutorna.
Nu ska jag återgå till stickningen och försöka få min vante klar. /frida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar