Baby/barnplagg i Visjö


Visjö från Östergötlands Ullspinneri är ett väldigt mjukt och fint ullgarn. Just de fina melerade färgerna är omtyckta till baby och barnplagg och vi har flera olika mönster.

Louise var barnvakt för några veckor sedan och passade på att fota... =)

Koftan är stickad efter Östergötlands egna mönster "den första babykoftan", klassisk modell stickad i rätstickning påtvären med förkortade varv.

Vi har stickat upp vår kofta i färgen Ingela och 1½hg går åt till 6mån stl.

Koftan är praktisk på det viset att den växer med barnet, rätstickat är ju töjbart så ju större barnet blir desto mer sträcks det ut.Tröjan är vår egen design nr 1140 "enkel tröja". Tröja med halvraglan och sprund stickad i slätstickning där just de fina melerade färgerna får göra jobbet.

Vi har stickat upp vår tröja i färgen Hav som tyvärr har varit slut en tid hos Östergötland men den kommer in igen så småningom. Stickas med nr3½ och finns i stl från 9mån upp till 10år.

Klicka här för att komma till Visjös färgkarta och där du kan läsa mer om garnet.

/frida

Nytt i Lin !

Ylwa hade till Syfestivalen stickat och gjort mönster till en ny kortare tunika/top i YlloTylls tunna Lin till dam & barn. Fina detaljer med hål som det broderas runt och kul att mixa olika färger tillsammans.

Många kunder på mässan fastnade för modellen och många valde samma färgkombination som vår, vuxen modellen är stickad i den nya smaragdgröna/buteljgröna nr52 med olivgrön nr 48 till volanger och broderi, men det var också flera som valde helt annat bla oblekt med vitt till volanger, rubinröd med lakrits, olivgrön med petrolblå, oblekt med svart, ljurosa med hallon, turkos med petrolblå. Ja, det finns många fina kombintationer.

Barnmodellen är stickad i den nya rubinröda nr53 med rosa nr 47 till volanger.

Klicka här för att komma till lingarnets färgkarta.

Jag har inte haft tid att lägga upp plaggen på vår hemsida ännu men det kommer så småningom. Vuxen modellen har mönster nr 2090 och åtgången är i stl S & M 2+1hg, i L 3+1hg och i XL 3+2hg. Barn varianten har mönster nr 2091 och finns i stl 2år till 10år.

Stickor nr 4½ till volanger och nr 3½ till resten.

Syfestivalen

Så var Syfestival äventyret över och det kändes lite vemodigt att plocka ner allt igår när man hade fått det så hemtrevligt där i montern.

På bara någon timme förvandlades mässhallen till ett tom och trist skal men det känns ändå skönt att det är över, det blev ju rätt långa och intensiva dagar.

Det var väldigt kul att bygga montern men om det blir någon mer gång ska vi absolut vara ute i mer god tid...
Roligast av allt var att träffa alla glada kunder under mässdagarna. Alla var på så gott humör och väntade snällt även fast skrivare och kortterminaler krånglade emellanåt.

Allt går ju inte heller som man tänkt sig (även om så gott som allt har gått väldigt bra) så i röran och stressen glömdes en del grejor kvar hemma bla stegen vilket ju kan vara väldigt bra att ha när man ska hänga upp sakar högt. Vår lösning blev att klättra upp och ner på ett hyfsat stabilt bord sen visade det sig att det fanns stegar att låna... då var vi typ klara med allt.

Även en metall pinne som ska var mellan provdocka och dess fot glömdes hemma men vi kom på den finurliga lösningen med en sticka nr 15 som bas och sen fyllde vi upp hålet med strumpstickor... alla lösningar är ju bra som funkar =).

Det har varit en väldigt rolig helg och det var kul att träffa er alla. Har ni frågor kring mönster eller garn ni köpt är det bara att maila eller ringa till butiken! /Frida, Johanna å Louise

Bilder från Syfestivalen


Så här såg montern ut i torsdagskväll, sista piffet gjordes imorse. Till vänster syns plagg i Visjö garnet från Östergötlands Ullspinneri och nedan bla Regnbågens ekologiska bomull & mullbärssilke.

Just nu är man lite i koma efter en intensiv men väldigt rolig dag.
Allt gick bra förutom att skrivaren strejkade och vi inte kunde skriva ut ett enda mönster... tack alla snälla och förstående kunder, era mönster kommer per mail så fort som möjligt.

Nu dags för sängen och ladda för en ny rolig dag imorgon =)

/frida, Louise & Johanna

nytt i jämtlandsullEva-Lotta/ tålamodspåsen har stickat och gjort mönster på vantar och sjal till oss i YlloTylls Jämtlandsull till Syfestivalen i Älvsjö i helgen.
Vantarna är stickade i den 2tr grovleken i natuvit & mellangrå och heter just Vante Älvsjö.
Garnet ligger på härvor om ca 1hg och om man köper 1hg av varje räcker det till 2par vantar.

Dam storleken (den med lilla blomman på) är stickad med nr 2½, stickar man på nr 3 så blir vanten lagom stor till en herre och man kan då utesluta blomman.
På vantens krage kan man se hur nyansskillnaderna blir beroende på vilken av färgerna man har främst på fingret.

Den fina trekantssjalen är stickad i den 1tr Jämtlandsullen och i den naturvita nyansen.
Man stickar från nacken och nedåt med ett hålmönster i mitten och avslutar med en volangkant.
Man ökar lite mer än vanligt i sidorna vilket gör att man får längre "tampar" och en mindre djup sjal.
Vi har just fått den färdigstickad i lingarn också men inte hunnit fota den. Det blev också väldigt bra. Vi stickade då upp 2hg lin och den blev ganska så mycket större än den i ull. Bilder kommer så fort vi hinner med att fota.

Dessa plagg, mönster och garn har vi såklart med oss till Syfestivalen =)
Kanske ses vi där ?
/frida

Tvåändsstickade vantar i Jämtlandsull

I natt har snön fallit över Uppsala.
Jag som älskar snö och bitande vindar är lycklig medan andra kanske mest fryser och längtar efter vårsolen...
Hur som helst så är vintern så mycket roligare om man slipper frysa om händerna.

Här är mina tvåändsstickade vantar i YlloTylls tretrådiga Jämtlandsull. Det är första gången jag tvåändsstickar i Jämtlandsullen - helt fantastiskt är det!

Ullen kommer från lyckliga får och är helt fri från skadliga kemikalier. Den höga andelen ullfett (lanolin)verkar mjukgörande på huden och gör att vantarna blir vattentäta. Det finns även de som menar att ullfettet har en alldeles unik förmåga att stimulera blodcirkulationen och verka helande på sår.
Tänk vad naturen är fantastisk.


I vår planerar jag och Frida att hålla en nybörjarkurs i tvåändsstickning, mer information inom kort!


Nu ska jag ta en kopp kaffe och sticka färdigt tummen.


Hoppas vi får träffa så många av er som möjligt på Syfestivalen i helgen! Kom gärna och hälsa på oss i vår monter (vantarna följer med förstås)
/ Louise


Basker i koigu

Nystickad basker i Koigu KPPPM, lättstickat garn med bra elasticitet.
Baskern, Korint nr 1273, har ett enkelt hålmönster på diagonalen som gör att den veckar sig snyggt.
Hålen gör ju att den inte är den varmaste mössan men våren kommer ju snart så jag borde kanske kalla den för vårbasker ...?
Stickas på nr 2½ och 2st härvor á 50gr behövs.
Min basker är stickad i färgen som kallas aubergin melerad.

Håller även på att sticka en baby kofta med raglan ok i Koigu i färgen dov karamell. Det blir väldigt fint men fast jag stickar så stickorna glöder tror jag inte att jag hinner få den klar till syfestivalen =(
eller så får den komma med halvklar så man ser hur färgen ser ut uppstickad.

Baskern och halvvantarna jag stickade i somras är iallafall nedpackade tillsammans med koigu härvorna. Imorgon bär det av med all packning till älvsjö för att bygga monter, det ska bli väldigt kul och spännande!


/frida

Liksidig mindre filt

Mindre filt/pläd att ha i knät eller lagom storlek till barnvagnen.
Rätstickade kanter med flätor som stickas på det finurliga sättet att de ser likadana ut på båda sidorna.

Dessa flätor är väldigt praktiska till sådant som man just inte vill ha någon avigsida på och vi har haft dessa flätor på halsdukar av olika slag. De är dessutom roliga att sticka och inte alls svåra.

Filten är stickad med nr 7 i YlloTylls Jämtlandsull den 3tr grovleken och ca 3hg har gått åt och då är filten ca 55x70cm . Vill man ha den större är mönstret väldigt enkelt att justera.

Mönstret heter "nr1271 Lilla Jämtland" läs mer på vår hemsida här/frida

Tröja i Manos Silkblend

För några veckor sedan hade vi en kund på mailen som frågade om vi hade något mönster på en oversize tröja att sticka i Manos Silkblend. Resultatet blev den här nya tröjan som är stickad i den vackra lejongula (orangegula) 2220 Bering.
Enkelt hålmönster med mosstickning emellan samt mosstickade ärmar och kanter.

Tröjan stickas med nr 6 och är lite lagom oversized, stl S/M har en övervidd på ca 100cm.
Åtgången är 3hg till alla stl utom den största, då behövs 4hg.


Mer info o fler bilder hittas på vår hemsida här
Tröjan sitter just nu i skylten vid vårt kundbord i butiken om man vill se den live.
Vi kommer också ta med oss tröjan till syfestivalen tillsammans med garnet.

Garnet Silkblend är handfärgat och skiftar vackert i nyans även i de mer enfärgade färgerna som Bering vi har stickat i.
I vår tröja har bakstycket en litet annan nyans än fram o ärmar fast det är samma färgbad.

Tips! Är man känslig och tycker att det inte blir fint om det skulle bli så så kan man för att undvika detta när man stickar med just handfärgade garner sticka randigt med 2 olika härvor tex 2v av varje och dra med garnet i sidorna. På så vis får man istället ett jämt färgutseende över hela plagget.

/frida

Tröja Jämtlandsull

Den här tröjan var en av de första modellerna vi gjorde till Jämtlandsullen.
Den är stickad i den 3tr grovleken i mellangrå med stickor nr6.
Tröjan är enkel och ledig i modellen men har fina detaljer som sprund med knappar, raglanskärning och rundning på sidorna (kan uteslutas om man vill). Tröjan har 3/4 ärm men det är enkelt att förlänga till hellång om man vill det.
Storlekar och åtgång hittar du här

Jobbade i denna tröja i fredags och frös inget jämfört med dagen innan då jag hade dubbla ylletröjor på mig och frös.... beror kanske på att garnet innehåller lanolin som är känt för att vara extra värmande.

Det här kan garanterat bli en riktig mys/favorittröja...

YlloTylls Jämtlandsull är ett av garnerna vi tar med oss till Syfestivalen och självklart tar vi med oss modellplaggen vi har uppstickat av detta garn.

/ frida o Louise som fotat

- 25% sockgarner

Hela februari månad har vi 25% rabatt på de populära sockgarnerna Fabel, Delight och Big Fabel från Garnstudio.

Gäller i butiken och vid beställning via hemsida/telefon.
Vi tar även med oss Fabel till syfestivalen 17-19/2 med 25% rabatt !

och självklart kan man göra mycket annat fint än bara sticka sockar och strumpor i dessa garner. Sjalar, plagg, mössor ja det mesta egentligen.

Big Fabel har under hösten/vintern kommit i många nya melerade och enfärgade färger men tyvärr har jag inte hunnit med att uppdatera vår sida, bäst färgkarta för big fabel hittar du på garnstudios hemsida.

/frida