Mysigaste koftan

 Herman heter vår mysiga lågkofta.
Klassisk modell med resårkanter, v-ringning och fickor.
Vi fullföljde stilen med bulliga läderknappar...
Herman stickas i det mysiga garnet Drops Air med stickor nr6, så den är relativt snabbstickad,
Stina stickade en egen till sig själv i svart, med intensiv stickning blev den klar på drygt två veckor.

En gosig halsduk i samma garn... ?
Blockrandig och snabbstickad, 1nystan var av 4 olika färger så får man en rejäl halsduk !
Passa på! Du som är medlem har 15% rabatt på drops air tom 24/12
Se rabattkod när du är inloggad på vår hemsida.

/Stina & Frida

Mysigaste tröjan

 
Den här tröjan som Stina döpte till Isbjörn vill jag bo i under julhelgen och låtsas att jag sitter framför en brasa i en mysig stuga i fjällen med en stickning i händerna...
Isbjörn är härligt stor och ledig i modellen, vår tröja på bild är i storlek M/L, med sprund i sidorna och med en hög polokrage.

  Drops Air som tröjan är stickad i är verkligen otroligt mjukt och mysigt garn, plagget blir varmt och luftigt lätt och poröst. 
Isbjörn finns i 3 storlekar med samma åtgång till alla, 2nystan av 5 olika färger.

Vår tröja är stickad i de vintriga färgerna naturvit nr01, pärlgrå nr03, dimma/isblå nr10, påfågelblå nr11 och med kanter i svart/koxgrå nr06. 
 
Vill man ha en färgkombo som är mer varm så kan jag tipsa om naturvit nr01, vete nr02, mossgrön nr12, rubinröd nr07 och med kanter i brun nr05. 

Passa på! Du som är medlem har 15% rabatt på drops air tom 24/12
Se rabattkod när du är inloggad på vår hemsida.

/frida

Reflexgarn

När det skymmer tidigt om dagarna och blir riktigt mörkt ute är det viktigt att man syns i trafiken! Reflexer kan det inte tjatas nog om så här kommer ett bra tips till jul!
Reflexgarn ger dig oändliga möjligheter till kreativa sätt att synas i mörkret! Här har jag broderat muddarna på ett par lovikkavantar med bland annat reflexgarn, dels för att göra dem lite annorlunda, men inte minst för att de ska lysa upp i mörkret! 
Fler saker du kan göra med reflextråd: Tovade vantar med broderat motiv, en stickad mössa som man stickar en tråd tillsammans med reflextråd över prickarna och varför inte ett användbart halsband till hunden?
Reflexgarn finns i två olika grovlekar, en lite tunnare som passar utmärkt att sticka eller virka ihop med en annan tråd och dels en lite grövre som passar bra till lite tydligare broderier. En docka kostar 89:-
Ta det lugnt i vintermörkret nu! / Hanna

Lyxig liten sjal

Den fjäderlätta sjalen Lilla Kashmir stickas i rätstickning med hålmönster i romber i det underbart mjuka garnet Cashmere Lace som är i 100% Kashmir

Cashmere Lace finns i vackra naturfärger och i några kulörer, vår sjal är stickad i nr15 mörk olivgrön.

Vi stickat upp 1 nystan med stickor nr3½ och då blir den alldeles lagom att ha som en scarf runt halsen och den blir smidig att få plats med under jackan.

Då sjalen stickas nedifrån spetsen och upp är det lätt att göra den större om man så vill.
Ha en fin Luciadag!
/frida

Bubbla


Äntligen klar med min Bubbla Sjal !
Vissa projekt blir riktigt utdragna (och då räknar jag inte med dom som hamnar i ufo-korgarna) den här sjalen har jag stickat på till och från sedan i maj så det känns riktigt skönt att den nu är avmaskad och klar och jag kan ägna mig åt nya roliga projekt !
Sjalen Bubbla är stickad i garnerna Duo & Kid Silk i ytmönster med lyfta maskor, där Duo är den dominanta kvalitén medan kid silk ligger som i bakgrunden. 
Kvalitérna passade fint ihop och de vackra ljusa turkosa nyanserna blev lagom mycket kontrast. Jag använde Duo nr529M Aqua & Kid Silk nr25 Sjögrön som är lite svagt melerad.

Med 1hg Duo & 2nystan Kid Silk blev sjalen härligt stor !

Skulle väldigt gärna vilja testa Bubbla i en annan kvalitetsblanding som lin & kid silk tex, tror det skulle blir himla bra...

 Jag velade ett tag på hur Bubbla skulle avslutas, tillslut blev det med inspiration från barnkoftan Fie av Design Club som har muscher i uppläggningen och som jag tycker är väldigt gullig.

Var osäker om det passade in på just den här sjalen men Stina övertygade mig och gillar man inte bubblorna/muscherna är det ju bara att maska av som vanligt.

Bubblorna görs som muscher i själva avmaskningsvarvet. Hanna och jag spelade in ett youtube klipp i butiken på just det momentet eftersom det var lite svårt att förklara i ord. 

/frida

Vante Svante favoritvante !

Vante Svante har vi haft uppstickad i många olika garner genom åren, när jag stickade den första gången var det med 1tr Karisma + 1tr Noro Silkgarden sedan dess har jag testat både det ena och andra men det är en väldigt bra modell. Enkel, snabbstickad och varm! 
igår hade jag två olika kunder som hade svante vantarna på sig och skulle sticka flera par att ge bort i julklapp, roligt!
Eftersom flera olika garner kan användas kan man välja budget eller lyx variant.. 

tex 1+1nystan i drops karisma garnkostnad 52:-,
1nystan karisma + 1nystan noro silkgarden garnkostnad 146:-
eller 1+1härva i ullgarn extra2 garnkostnad 220:- men då räcker det till 2 par... 

Vi har även några materialkit till svante vanten
Jag gillar ju melerat garn som tex noro silkgarden och det blir så olika uttryck på vantarna beroende på vilken enfärgad färg man tar... det blir överraskning för inget par blir det andra likt !
Om man är nybörjare på att sticka med 2 färger är den här vanten också en bra modell att börja med eftersom det inte blir några långa hopp, här kan man öva in tekniken ordentligt med att växla färg.
/frida

Mjuka Melvin

 En söt liten enkel och snabbstickad barn/baby tröja stickad i det supermjuka och gosiga garnet Drops Air.
Mjuka Melvin stickas i slätstickning med mosstickade kanter, på oket är det enkla babyflätor som jag tycker ger plagget en gammaldags look. 

Tröjan har ett litet djupare sprund där vi valde små läderknappar som var fint till den milda mossgröna färgen på garnet. 
Ella har på sig minsta storlek 1-3mån som ser lite stor ut på men så är hon ju också väldigt liten... Mjuka Melvin finns just nu upp till storlek 3-4år men jag planerar att göra större storlekar. 

Modellen är så enkel och fin, jag vill ha en själv... så håll utkik efter Mjuka Melvin i vuxen storlek framöver =)
/frida

En till Blåvinge


 Den här varianten på Blåvinge är stickad i Visjö från Östergötlands ullspinneri. Eftersom jag valde att använda en melerad kulör och en enfärgad så blev det ett annat uttryck på sjalen jämfört med den i Zenta där det är kontrasterna i färgerna som används. 
Här blir det istället mjuka övergångar då den melerade visjö skiftar långsamt från nyans till nyans. Två väldigt olika sjalar som är fina på sitt sätt...
Jag gillar verkligen hur den ljusgrå byter av mot den mörka karamellfärgens olika nyanser, färgerna är fantastiska och gör sig inte alls lika fina på bild.
Jag valde att ta bort hålvarven på ryggdelen i denna sjal eftersom jag använde bara två färger och kände att det skulle bli rörigt nu när det melerade garnet tar så mycket plats..
Stickas Blåvinge i Visjö så behövs 1+1hg garn men då räcker garnet så att man kan göra den lite större jämfört med den i Zenta.
Denna ändring samt uteslutningen av hålvarven finns med på samma mönster
/frida

Blåvinge


Så äntligen ett nytt inlägg på bloggen!
Sjalen blåvinge stickad i garnet Zenta blev klar för ett par veckor sedan men det här solfattiga vädret är inget som lockar till fotografering... Nu fotade jag sjalen på Stina innefrån butiken en gråmulen eftermiddag som inte ger det bästa ljuset men men.  

Blåvinge stickas i rätstickning och som i tre delar där varje del är randig i olika kombinationer. Bra att kunna utnyttja det mesta av garnet och så blir det fin effekt när man har snibbarna hängande framtill .På ryggdelen är det också stickat hålvarv för att få in den tredje kulörer. 

 Zenta är i en skön blandning av ull/silke och lite nylon så den är mjuk och känns trevlig som innomhussjal såhär års..

1nystan av varje färg  behövs så det blir en prisvärd sjal då Zenta kostar 58:-/nystan.
http://www.yllotyll.com/product/1461/blavinge-sjalen-kit
Zenta´s färger är fina tillsammans så det är svårt att välja men  Hanna lade ut ett par kombinationer på vår materialkits-sida i webbshoppen igår där alla har samma grå och svarta bas som i vår uppstickade sjal.

För att testa mönstret stickade vi upp en till Blåvinge sjal fast i garnet Visjö , bilder kommer i ett nytt inlägg imorgon... /frida

Sadelmuff

Att inte behöva sätta sig på en iskall och blöt cykelsadel gör höstens cykelturer lite mer angenäma. Dessutom brukar sådana här cykelmuffar / sadelskydd ha en tendens att tappas bort... och kan man virka en själv på 1-2 kvällar + att korgen med restgarner krymper så är det ju inte helt fel..
Jag fick syn på det här gratismönstret på Teetees hemsida i förra veckan, tyckte den var fin i modellen att det blev som ett hjärta. Testade att virka en till mig själv och jag använde dubbelt garn av Fabel (ca 60gr gick åt) och det passade bra till att följa beskrivningens maskantal och virknål.

Enkel och lättvirkad modell, men alla sadlar är ju lite olika så det blev några turer upp o ner till cykelförrådet för att måtta in =)
Farsdag är ju på söndag och min pappa har hintat om att han tappat sitt sadelskydd i fårskinn, vi får se om den här duger men jag tycker den blev fin. Kanske hade det blivit mer "fårskinns look" om jag tagit Moa istället som har större öglor...
Den här grå muffen är iallafall virkad med 1tr Nepal och 1tr Puddel tillsammans, alltså lite grövre än det som är i mönstret så därför tog jag bort lite maskor och virkade 24 lm istället för 30 och 10fm istället för 14. Använde samma virknål för att få den riktigt tät..
I kanten (när man slutat med ökningarna) använde jag bara Nepal..
Till den i fabel har jag trätt i ett bomullsgarn som snodd sålänge, och det funkar ok. Till den grå funderar jag på att köpa kraftigt resårband och trä i..
/frida

Lyckes vantar

 November månads gratismönster är ett par fina vantar, Lyckes Vantar, stickade i favoritgarnet Visjö från Östergötlands Ullspinneri.

Idén kommer från en av YlloTylls kunder som har haft som önskemål att vi skulle göra om Lycke, ett mönster på handledsvärmare, till ett par vantar.

En bra idé som blev riktigt bra även i färdigt resultat. Precis som handledsvärmarna stickas också vantarna på vanliga raka stickor och sys ihop så gillar man inte strumpstickor eller magic loop så är det här mönstret något att testa!

Lyckes Vantar stickas i det roliga och lättstickade ytmönstret med lyfta maskor och i två färger. Vi har våra uppstickade i grått och mörk karamell i garnet Visjö. 50gr av varje färg behövs för dam strl.

Vantarna blir tunna och smidiga och har en skön passform. Syr man ihop vanten kant i kant med smygstygn så känns inte heller sömmen av. 


Vantarna stickas med stickor nr3½, stora stickor för vantar kan tyckas men då ytmönstret drar ihop sig rätt bra så blir vantarna inte på något sätt glesa.

Just nu är jag inne i ett sånt otroligt roligt stickflow, har flera projekt pågång samtidigt och det ända jag vill göra är att sticka, därför har det blivit lite glest med inlägg här på bloggen sista tiden.

Ett av projekten är Lyckes Vantar som stickas i Rauma Finull, går lika bra att använda som Visjö men är inte riktigt lika mjukt men har å andra sidan många fler enfärgade nyanser att välja på...

/frida