En till Blåvinge


 Den här varianten på Blåvinge är stickad i Visjö från Östergötlands ullspinneri. Eftersom jag valde att använda en melerad kulör och en enfärgad så blev det ett annat uttryck på sjalen jämfört med den i Zenta där det är kontrasterna i färgerna som används. 
Här blir det istället mjuka övergångar då den melerade visjö skiftar långsamt från nyans till nyans. Två väldigt olika sjalar som är fina på sitt sätt...
Jag gillar verkligen hur den ljusgrå byter av mot den mörka karamellfärgens olika nyanser, färgerna är fantastiska och gör sig inte alls lika fina på bild.
Jag valde att ta bort hålvarven på ryggdelen i denna sjal eftersom jag använde bara två färger och kände att det skulle bli rörigt nu när det melerade garnet tar så mycket plats..
Stickas Blåvinge i Visjö så behövs 1+1hg garn men då räcker garnet så att man kan göra den lite större jämfört med den i Zenta.
Denna ändring samt uteslutningen av hålvarven finns med på samma mönster
/frida

2 kommentarer:

  1. Den blåvingen är jättefin! Kitty

    SvaraRadera
  2. Hej! Jag skulle väldigt gärna köpa mönster (och garn) till just den här sjalen! Tycker formen är så fin. Är inte så förtjust i vanliga trekantssjalsformen. Denna är ju lite v-formad. Var hittar jag mönstret? Skulle bli så glad.. Mvh Christina H

    SvaraRadera