En ny favorit-tröja


Tröjan heter Aska och är designad av det isländska garnföretaget Isitex och stickad i deras 1tr isländska ullgarn Einband.
Sedan tröjan blev färdigstickad för någon månad sedan har den varit en favorit tröja, lagom varm att jobba inomhus i såhär års och lätt att matcha till olika typer av kläder.


Aska stickas i 6 olika nyanser och tonar sig från koxgrått till naturvitt och mellan varje nyans stickas ett hålvarv som blir en enkel och fin detalj.

Jag gillade verkligen konceptet och spånade vidare på en sjal, Askas sjal. Se fler bilder på den i nästa blogginlägg.
Garn & mönster till tröjan Aska säljs som material-kit och finns i storlek S-XXL pris: 305:- lika alla stl.
Trevlig söndag!
/frida

Vågspel

Det är roligt med knappar, det kan verkligen ändra karaktär på ett plagg.
Här är vi i valet och kvalet vilka vi ska välja till den nyuppstickade koftan Vågspel ur katalogen Barnstickning på stickor 3½-4 av Lene Holme Samsoe.

Vår Vågspels-kofta är stickad i Drops Cotton Merino, ett mjukt och lättstickat garn som kan tvättas i 40*. Passade bra att sticka med nr3½ för att få rätt masktäthet till mönstret.

Under förra veckan kom det in fler färger i Cotton Merino så nu finns det många härliga nyanser att välja på, vi valde en glad kombination med naturvit botten och vågor i nr16 jeansblå, nr10 pistage, nr13 korall och nr15 gul.
Men det är jätteroligt att sätta ihop sin egen kombo, igår var det tex en som valde mörklila som botten med rosa, ljuslila, ceris och grått till vågorna...

Fiskar och gurkskivor i all ära, tillslut blev det ändå en neutral kokosknapp som valet föll på.
/frida

Akvarell


 Min nya vårsjal Akvarell.
Modellen är busenkel och är mer som ett grundmönster där man kan välja egentligen vilket garn som helst och anpassa stickorna efter garnets grovlek och hur glesstickad man vill ha den.
Mönstret hittas här

Sjalen stickas i rätstickning på tvären och är mer långsträckt än djup vilket är bra om man vill vira den flera varv runt halsen. Men man kan öka/minska oftare om man vill ha den tvärt om dvs djupare och mindre långsträckt. Se tips längst ner i mönstret.
Först stickade jag denna röda för jag hade 3st härvor Drops Loves You3 liggandes med en virkad uddkant i röd KidSilk nr14. 
Nr2 blev till för att matcha nya vårjackan och Noro garn är ju alltid trevligt... Valet föll på den nya Taiyo 4ply i färg nr3 och för att få lite värme i sjalen har jag stickat med 1tr Kid Silk också, där valde jag 3 olika färger för jag hade beslutsångest (som vanligt) för vilken jag skulle välja.

Det blev en ganska trevlig effekt av det ändå. Jag började med rosa nr03 och när 3/4 av 1:a Taiyo nystanet var uppstickat bytte jag till himmelsblå nr05, när 1/4 av det 2:a Taiyo nystanet var uppstickat bytte jag till den blålila nr11. Uddkanten virkade jag i den blå färgen.
Sjalen ser ut som en akvarellmålning av Monet, så därav namnet och jag är mycket nöjd med den, mjuk och gosig och så älskar jag när det är långa tampar att vira in sig i !
/frida

Min Anzen kofta

När vi fick hem de engelska PomPom magasinen för några veckor sedan fastnade jag direkt för den virkade koftan Anzen. Den virkas uppifrån och ner i ett stycke vilket jag aldrig provat tidigare i just virkning så det var kul att prova på.
Oket som man börjar med var förstås det roligaste och det blev ett par sena kvällar. Sen följde långa varv med halvstolpar som börjar bli lite tjatigt men det är också bekvämt att man inte behöver fundera så mycket.
Det är bra att koftan virkas med ganska grov nål, jag använder nr4, så det växer på rätt bra ändå.
Jag har valt att virka koftan i 2tr ullgarn så den blir inte lika kompakt som den ser ut att vara på bilden.

I oket har jag Rauma Finull olivgrön 498, ockragul 4107 och mild turkos . Det grå som jag använt som botten är ett okänt garn som jag hade i gömmorna men som funkar bra i grovlek tillsammans med Finullen.
Jag tråcklade ihop den 1:a ärmen lite snabbt imorse för att kunna prova bättre, nu är det bara en halv ärm kvar och sen ska jag spara monteringen till vår montering & slutfinish kurs söndag 23/3.
Är sugen på att spåna vidare och göra en egen, kanske i lin...
får se om det blir en idé som blir av eller inte.

Trevlig helg!
/frida

Koftan Estrid


Tidigare i år konstruerade Annelie vår nya kofta Estrid. Den är stickad i YlloTylls tunna Lin och blockrandig i två färger med en kontrastfärg i smala ränder som görs med tappade maskor, enkelt och roligt att sticka !

Koftan är lite vidare nedtill vilket gör att den blir smickrande för figuren och med en något djupare halsringning som är fint nu till vår och sommar.
Man kan antingen välja att fästa ihop koftan med en kiltnål eller välja att ha knappar i koftan. 

Först stickades Estrid upp i färgkombinationen brun+petrol med ränder i korallorange. I förra veckan blev vår nästa Estrid kofta färdigstickad i färgkombinationen oblekt+olivgrönt med ränder i guldgul.

I söndags när vi hade specialöppet för våra medlemmar var det några som köpte till koftan och alla valde egna roliga färgkombos (skulle vara väldigt kul att få se resultaten....!) 
Det var oblekt+orange med turkosa ränder, oblekt+vitt med ränder i rosa, lakrits+oblekt med ränder i turkost.
Just att kombinera ihop sina egna favoritfärger är nåt speciellt =)
Eftersom jag också vill prova fler roliga kombinationer plockade jag ihop en sjal-stickning till min farmor som ska få bli Estrids Sjal, inspirerad av denna kofta, i färgerna lakrits+jeansblå med ränder i rosa tror jag det blev. Ska bli spännande att få se det färdiga resultatet framöver.

/frida


Virvla

Enklaste modell på trekantssjal stickad i garnet Felted Tweed i fina färgen Tawny nr186 som kom ny i höstas. Sjalen är stickad på ganska precis 2nystan med stickor nr7.
Det är en liten vågig kant på sjalen också dels för att få den något större och dels för att ja det är alltid kul med någon fin avslutning istället för att bara maska av.

Valde länge och provstickade flera olika garner till kanten, först tänkte jag bara en annan färg i felted tweed, sen provade jag en färg i kid silk (nr17) som går ton i ton med Tawny men det blev inte så spännande. Tillslut blev det den ljusaste beiga i kidsilk nr20 som bryter av och istället tar upp de ljust beiga i tweed prickarna.
Sjalen har fått namnet Virvla och är mars månads gratismönster. Säg till i kassan att du är medlem hos oss och du får mönstret eller om du skickar efter garn ifrån oss så får du med mönstret automatiskt.

/Frida