En restgarnströja blir till

Restgarnshögen
Nu i sommar har jag rensat rejält i garnsamlingen hemma, och den har krympt betydligt. Det visade sig att jag hade en hel del garner i samma tjocklek, som tillsammans skulle kunna bli en utmärkt regnbågsinspirerad restgarnströja. Tröjan är stickad uppifrån och ned på stickor 3. Det finns inget mönster till den ännu, men jag planerar en till, liknande tröja i Rowan Fine Tweed som jag kommer att göra ett mönster till. 

Färdig!
Under arbetets gång....
Det som är praktiskt med att sticka uppifrån och ned är att man kan prova tröjan under arbetets gång, och se om man är på rätt väg med maskantal, längd och sådant. Min tröja innehåller mest Drops Alpaca men även en del Fabel, Lanett och några fler garner av okänt ursprung.
Nu ser jag riktigt fram emot hösten när jag kan börja använda tröjan, och ni som besöker oss i butiken kommer garanterat få sen den på i höst.

/Stina
Mysig tröja


 Mysig och snabbstickad tröja i patentstickning.

Mönstret kommer från Schulana och finns i ett häfte (trend nr6) tillsammans med några andra mönster, häftet är på svenska och kostar 50kr.
 
Tröjan är stickad med 1tr kidseta/kidsilk/kidsilk haze och 1tr av Schulana garnet Kilino
Vi har ju flera plagg stickade i liknande kombination sedan tidigare och det är verkligen något visst med det... dels så kan man sticka plagget på lite större stickor utan att det blir för glest eftersom den tunna mohair tråden ändå fyller upp mer än man tror och så får man också den där mjuka känslan men ändå linets alla trevliga egenskaper med fint fall och lyster.

Den här tröjan tror jag kommer bli en favorit att jobba i till hösten!
Nu fotade vi inte tröjan med kjol till men det är också väldigt fint då den inte är så lång.
Vill man däremot ha den längre är det enkelt att förlänga då tröjan är rak i sidorna upp till raglanavmaskningarna börjar.

Storlek och åtgång är följande:
36/38 6nystan kilino och 4nystan kidsilk (det är den stl vi stickat och då räckte det med 3nystan kidsilk...)
40/42 7nystan kilino och 5nystan kidsilk
44/46 8nystan kilino och 6nystan kidsilk

som vanligt finns det flera olika alternativ hur man kan kombinera färgerna, vi valde en grå variant.

Tröjan stickas på nr 7 men man behöver också nr 5 till uppläggning.

Har du vägarna förbi butiken så sitter tröjan just nu på dockan vid dörren...

/frida

På stickorna just nu...

Just nu stickas det mycket provlappar inför kommande modeller till hösten och en av provlapparna som var tänkt att bli till en kofta blev till en mössa.
Den gul och vit mönstrade mössan är stickad i Finull från Rauma och jag var ju bara tvungen att testa mönstret igen i annat garn så två nystan Silkblend Fino fick följa med hem igår. Det blev inte alls samma masktäthet men väldigt fint det också...
Får se vad det blir utav det hela, kanske matchande vantar eller handledsvärmare eller så går jag tillbaka till koft-idén.

I bakgrunden skymtas ännu en mössa i eko ull med lyfta maskor...
Skönt med lata sommardagar med mycket stickning och sällskap med bra ljudbok eller stickpodd i öronen, stickpodden  eller  Stick With Us Podcast rekommenderas varm !

Trevlig helg och sticka lugnt!
/frida

Aurora, virkad väst

Sommarstädning i garderoben och jag hittade på den här fina omlottvästen som jag aldrig använt utan fått av moster min och glömt bort... Nu har den helt oväntat blivit ett av sommarens hittills mest använda plagg! Använder den både till kjol och över klänning.

Fint rustikt spetsmönster som bygger på stolpar och luftmaskor, och upplockade stickade kanter som rullar sig blir snyggt avslut runt ringning och ärmhål.

Det var en av våra kunder som för flera år sedan gjorde det fina mönstret och som blivit lite bortglömt men är väl värd att påminnas om så nu är omlottvästen fotad till hemsidan, har fått namnet Aurora och renskrivet mönster.

Västen är virkad i YlloTylls Grovlin med nr 3½ så den blir stadig och nästan lite korsett-känsla på den. Finns i stl S, M och L och åtgången är 6, 6, 7hg. Den på bild är virkad i stl S och i den oblekta färgen nr01.

Vill man ha fler färger att välja på kan man lika gärna virka Aurora i 2tr av YlloTylls tunna Lin, då den har dubbelt så många m/hg så blir åtgången densamma.
Tror även att den skulle bli fin (och billigare) att virka i Rowans Creative Linen och då skulle åtgången bli 4, 4, 5hg eller varför inte virka i ett ullgarn till hösten...
/frida

Färgsprakande kofta


Enklaste basmodell där de fantastiska färgerna får blomstra!

Noro kom i våras med den nya kvalitén Taiyo Sock och som vanligt är det kombinationerna av färgerna i nystanen som står ut.

Taiyo Sock är i en blandning av mestadels bomull med lite ull, silke och polyamid i som gör den behagligt skön och lättstickad.
Vår nya kofta Jasmina är stickad med nr 2½ i slätstickning så den får en tät och fin känsla med kanter i mosstickning. 
Jasmina finns i storlekar från XXS till XXL och den på bild är stickad i stl S i den fina blålila melerade nr S17.

När vi fotade koftan i midsommarhelgen så var tanken att jag skulle sitta och sy i knapparna innan men när nål och tråd var framplockat gick inte knapparna att hitta, de låg fint kvar hemma. Därför saknar Jasmina koftan knappar på dessa bilder men klicka in på vår hemsida, där har enkla naturvita pärlemoknappar kommit på koftan =)

Trevlig söndag!
/frida

Söt baby/barn kofta

Den här söta koftan kommer från den fina katalogen Babystickning på stickor 3 av Lene Holme Samsö som vi nu åter har i lager.

Vår kofta är stickad i Lanett baby ull i naturvit nr1012 som bottenfärg med kanter i Pistagegrön nr8513 och prickar i gul nr2317.

Vi valde kokosknappar med den mörkare sidan utåt.


Koftan finns i storlek från 3 månader till 2 år.
Vår kofta är stickad i stl 6 månader och då är åtgången 2 nystan bottenfärg och 1 nystan av vardera två mönsterfärger.

I katalogen ser koftan ut såhär:

Singoalla


Ny tunika-tröja i YlloTylls Grovlin, Singoalla nr2114
Enkel modell på nr6 med snygg båtringning och raglanärm.
Tunikatröjan stickas i slätstickning förutom detaljer i resårstickning i kontrastfärg där vi valt den guldgula i det tunna linet och stickat med 2tr dubbelt.

I det resårstickade partiet i midjan har vi trätt i en dragsko som gör att man kan få till olika former på plagget tex puffa till den lite snyggt
 Singoalla finns i stl från S till XXL och den jag har på mig är i stl M.
Då är åtgången i grovlin 5hg av bottenfärgen och 1hg av kontrastfärgen, vill man ha fler färger att välja på kan man sticka hela tröjan i 2tr av YlloTylls tunna lin. Åtgången blir densamma.

Trevlig helg!
/frida

Cockies & Cream


Den här mysiga tröjan finns med i vårens Rowan katalog, magasin nr53 och heter Cockies & Cream. Den är stickad i Creative Linen som är ett trevligt garn i 50% bomull & 50% lin.
Barbro som stickade tröjan kom in och frågade om det verkligen stämde att tröjan skulle vara så stor, kör på sa vi det får bli som det blir.
När man tittar på den ser den verkligen helt gigantisk ut för att vara en stl S (138cm i ö-vidd) men när man får den på sig så är den himla skön och mysig. 

Barbro tyckte den var rolig att sticka, raka bitar men variation med två olika hål och spetsmönster med rätstickade kanter. 

Vår tröja är stickad i den fina milda turkosa färgen nr625 Teal i stl S som sagt och då är åtgången 5hg. Stickor som används är nr 3½ och nr 4½
/frida

Nytt i skylten + julis gratismönster


I förra veckan möblerade Stina och Louise om en hel del i butiken så efter 1v semester var jag lite vilsen när jag kom till butiken idag =)

Bakom disken var det nu rosa tema som gällde med sjalen Rose i råsilkegarnet Shaman och Lövsjalen i Malabrigo Lace samt den rosa lintoppen Malva.

Malva är dessutom juli månads gratismönster, läs mer om den söta toppen i tidigare inlägg här

Det kom mycket garn under veckan också som påfyllning av YlloTylls tunna Lin i de färgerna som varit tillfälligt slut.

Den efterlängtade leveransen från Malabrigo med flera nya färger i Sock kvalitén och ett par nya färger i Lace, ska försöka hinna fota närmsta dagarna så det kommer upp i shoppen.
Malabrigo Lace har därför fått en ny plats där man verkligen ser dom fina färgerna !
From idag 1/7 tom 31/7 har vi 10% rabatt på malabrigo lace
 /frida