Knitalong Estrid

Koftan Estrid är vårens Knitalong här hos oss på YlloTyll, läs mer på vår FB-sida här

 Förra våren stickade vi Estrid i YlloTylls tunna Lin, blockrandig med kontraster mellan färgerna. Nu har vi just fått klar Estrid koftan i Drops Cotton Merino stickad i den mörkgrå färgen nr19.

Det blev ett helt annat plagg än den randiga, tänk vad olika färgval kan göra för att ändra uttryck på plagget...

Koftan jag har på mig är stickad med stickor nr4 och i storlek M, då blev åtgången 8nystan. 
Gillar modellen väldigt mycket, att den är lite utställd nedtill och så enkel på nåt sätt. Smala kanter nedtill och med virkade knapphål.

Ringningen är något djupare vilket är fint den här årstiden. Ärmarna är lite mer 3/4 men kan enkelt förlängas till hellång om man önskar det.

Drops Cotton Merino har blivit ett av mina favorit garn, lättstickat och lagom i grovlek. Mjukt och lagom varmt att ha på sig inomhus. De två plagg som jag använt mycket under vintern har hållit formen bra även efter ett par tvättar på 40C.

/frida

Snabbvirkad badrumsmatta

Jag och Stina gjorde en deal: Jag virkar en badrumsmatta åt henne om hon stickar ett par sockar åt mig. Sagt och gjort:


Jag använde mig av kampanj-garnet Drops Loves You #5 som endast finns i våran webbshop. Enbart 9 nystan gick åt, i tre olika färger. Vill man ha fler färger att välja på funkar också Paris jättebra att använda.

Jag virkade med dubbel tråd och en virknål nr 8. Garnet har en tendens att dela sig eftersom det är så löst spunnet, men jag måste säga att rätt virknål gjorde tricket! Jag använde Clover Amour, och inte nog med att de har väldigt skönt grepp tack vare gummi-handtaget, det var även en stor skillnad på kroken. Den snappade upp hela garnet mycket lättare utan att det delade på sig.
Mattan blev uppskattad, kanske mest av Stinas katt Häxan

Mönstret på mattan hittade jag gratis via Ravelryden här bloggen. Jag valde att göra en tonad effekt vilket gick utmärkt med dubbelt garn, där jag virkade i följande färgordning F1+F1, F1+F2, F2+F2, F2+F3, F3+F3. Jag valde att tona från Naturvit till Mint till Skogsgrön.
/ Hanna

Knitpro Karbonz - a love storyRed Herring - stickade i Fabel och Admiral Cat Print
De flesta inbitna stickare kan nog hålla med om att stickningen blir betydligt trevligare när man funnit sin favorittyp av stickor. En del föredrar trä,andra plast eller metall. Själv har jag länge varit en stor förespråkare av trästickor, och Knit-Pro´s Symfonie wood har varit favoriten. Fram till nu, för något har hänt. Jag är nykär! I Knit-Pro´s Karbonzstickor. Fantastiska stickor i kolfiber med blanka, riktigt spetsiga spetsar. Till skillnad från andra stickor i metall, blir de inte böjda, och de är heller inte tunga och hala. De är ju förstås lite dyrare än många andra sorter, men i mitt tycke helt och hållet värda sitt pris.

Broken Seed Stitch Socks i Fabel och Magic Colours
Att sticka sockor, och framförallt mönsterstickade sockor har aldrig varit en favoritsysselsättning hos mig. Men efter att ha provat mina nya karbonzstickor blev jag besatt. Det resulterade i ett antal mönsterstickade sockor i rask följd. Mönstren kommer från Ravelry. 
Ha en fortsatt skön dag i vårsolen, förhoppningsvis tillsammans med era favoritstickor. /Stina
Swedish Fish Socks i Fabel och Opal t.v. och Fabel och Zauberball t.h.
Winter Emma

 Förra våren stickade vi upp tröjan Emmalie i YlloTylls tunna lingarn, det blev en omtyckt tröja som jag har använt en hel del. Lagom nu till att vårkänslorna kommer har vi fått klar en vintrig variant (varför blir det så att man stickar i "fel säsong" om ni förstår vad jag menar...?) 

Den nya varianten har fått namnet Winter Emma. Samma idé med tappade maskor som ger en fin, utställd a-linje form på plagget men vi valde att ta bort de tappade maskorna på ärmarna.
Garnet som vi stickat upp Winter Emma i är Alpakka från Sandnes i den ljusgrå färgen 1032, ett mjukt och lättstickat garn som finns i många fina färger.

Precis som lingarn ger även alpakka ett fint fall med lite tyngd som passar fint till den lätt utställda modellen.

I storlek M som vi har stickat upp behövs 8nystan och den stickas med nr3½

Vill du ha ett garn som inte är fullt lika varmt som Alpakka går det även bra att sticka i Drops Cotton Merino (ca hälften bomull/hälften merinoull).
/frida

En till Bubbla


Vi har stickat upp sjalen Bubbla i en ny kvalitetskombination,
1tr YlloTylls tunna Lin & 1tr Drops KidSilk
Den blev riktigt stor och härlig!
och med lin som ett av garnerna fick den en härlig tyngd och fint fall.
 Färgerna vi valde blev nr56 äppelgrön i lin & nr18 äppelgrön i kidsilk
Här går färgerna ton i ton vilket blir väldigt harmoniskt. Är nyfiken på att testa hur en kombination som bryter av mer mot varandra skulle blir också...
Sjalen Bubbla stickas i tekniken lyfta maskor som är enkelt, roligt och ger en fin struktur.
Kanten stickas i enbart det ena garnet, kidsilk i denna variant där man gör avmaskning med bubblor i, se vårt youtube klipp här 
 Färgerna som vi stickat i är nr56 äppelgrön i lin & nr18 äppelgrön i kidsilk
Här går färgerna ton i ton vilket blir väldigt harmoniskt.
Är nyfiken på att testa hur en kombination som bryter av mer mot varandra skulle blir också...

/frida