Zpagetti å kroka

I förra veckan fick vi påfyllning med Hooked Zpagetti, garnet ligger på koner och är trikåremsor i olika färger och mönster som blivit över från textilindustrin.
Väldigt fint att virka med som tex mattor eller korgar/krukor.
Jag blev sugen att prova hur det skulle se ut krokat och då tog jag YlloTylls Grovlin som den jag virkar upp maskor med och sen virkade jag av maskorna med Zpagetti. Blir väldigt stadigt och tjock. Än så länge är det ju bara ett litet prov, men det skulle passa väldigt bra som matta, typ hallmatta eller grytunderlägg kanske om jag inte orkar fullfölja med matta =)

På närbilden nedan kan man se att varvet man virkar av blir som en fläta i zpagetti garnet vilket var väldigt snyggt medan lingarnet blir som en varp. Jag har provkorokat med nr12 i knitpro´s virknålar som man kan skruva på kablarna och tycker att det blev lagom i grovlek.
/frida

Prisma, randig baby/barn kofta

Vi har länge haft en barntröja stickad i visjö ullgarn nr803 med ränder på samma sätt, rätstickade ränder och kanter i naturfärg med slätstickade ränder i melerat. Med inspiration av den blev det denna gång en kofta, Prisma nr1286, i tunnare bomullsgarn, Regnbågens ekologiska bomull. Vi valde naturvit som bas med ränder i en gladmelerad kulör men det finns många fina färger att välja på.


 Min mormor som fick i uppdrag att sticka koftan tyckte den var väldigt rolig att sticka och det gick fort eftersom man bara ville sticka en rand till och en till...
Koftan stickas på stickor nr2½ och finns i stl från 0-3mån upp till 7-8år. Se mer info som åtgång mm på vår hemsida här. Marias lilla Nils har på sig minsta storleken och då är åtgången 2st härvor naturvit & 1st melerad.
/frida

Lättstickad sommartröja


Enkel rak tröja endast i rätstickning (Viveka, mönster nr2043) på grova stickor nr7. Ett sprund på sidan med en stor knapp som fin detalj. Mönstret har funnits på yllotyll ett par år och den har varit omtyckt. Tröjan är stickad i YlloTylls Grovlin och finns i stl S-XXL och åtgången är 4-6hg.


Vi har fått låna en kunds tröja till fotografering för att tipsa om att det även går lika bra att sticka tröjan med 2tr dubbelt av YlloTylls tunna Lin, åtgången blir precis densamma som i det grova men fler färger finns att välja på =). Tycker att det var väldigt fint och sommrigt i ljusrosa nr47 med en matchande stor oregelbunden pärlemoknapp i ljusrosa.

Tröjan på bilden är stickad i stl S men jag borde nog haft stl M, den är alltså inte så tajt i modellen som det ser ut på bild.
/frida


Söt flicktröja


Söt formad tröja/tunika med fickor och raglan stickad i Creative Linen från Rowan (50% bomull & 50% lin).
 Tröjan på bild är stickad i nr621 Natural med kanter och fickor i nr627 Salmon. Garnet finns i många fina färger så här kan man kombinera ihop sin egen tröja.
Nora har på sig storleken 2-3år och då är åtgången
1+1hg = garnkostnad endast 198:-
Modellen finns även i vuxenstorlekar, se tidigare blogginlägg här
/frida

Garn från Hjelholt´s Ullspinneri


Idag har vi fått leverans med garn från Hjelholt´s Ullspinner i i Danmark.
Garnet är sk färgskiftegarn att det tonar sig från färg till färg. Den 2tr finns i en ljugrå melerad och en mörkgrå melerad nyans och ligger på 2hg härvor för 275:-. Ponchon Louise har på sig är stickad just i den 2tr grå/mörkgrå nyansen och 1st 2hg härva behövs.

Den 1tr är fin till sjalar och luftiga tröjor. 400m/hg och kostar 150:-/hg. Finns i 2 olika grå kombinationer samt 4 olika kombinationer i kulörer. Tröjan jag har på mig är stickad i den ljusgrå/grå nyansen och 2hg går åt upp till stl L. Skön att ha på sig svala sommarkvällar !  /frida

Vacker lättstickad sjal

Den här sjalen nr1215 "Rätstickad sjal med spetskant" har vi redan uppstickad, läs mer i tidigare blogginlägg här, men nu kände vi för en ny ljusare färgkombination.
Valet föll på oblekt nr 01 i YlloTylls tunna Lin tillsammans med den nya färgen nr 14 i Noro Sekku, och sjalen blev riktigt sommrig, fin att ha över sommarklänningar eller virad runt halsen kyliga vårdagar som nu.

Sjalen stickas alltså med 1tr av vardera kvalité tillsammans vilket gör den ganska så snabbstickad på stickor nr6 och dessutom får man linets fina fall och noro garnets vacka färgskiftningar.

En enklare spetskant avslutar sjalen och den stickas i enbart lingarnet, väldigt skönt att slippa göra en separat spetskant som måste sys på här stickas istället allt i ett stycke.
Sjalen på bild är stickad i mellanstorleken och då är åtgången 2hg lin & 1nystan sekku. /frida