Korsika, enkel sjal

Under våren stickade jag mig en ny vår och sommarsjal, Korsika fick den heta, inte direkt för att jag har behov av fler sjalar men... dessutom var jag sugen på att testa garnet Silky Stones från Rowan.

Jag fastnade för den grågrönturkosa nyansen nr83 Grassland men alla färger är väldigt fina, härlig lyster och vacker melering.
Sjalen fick en fin form som passar att både ha över axlarna eller vira runt halsen. Slätstickning på nr6 med omslagshål i kanten, enkelt lättstickat !

Mönstret Korsika bygger på att man har 3nystan (blir enklast att tänka då, annars får man använda våg), och man stickar från snibb till snibb på tvären. 


Under det första nystanet ökar man i ena sidan, under andra nystanet stickar man rakt och under det tredje nystanet minskar man i samma sida som man ökade. Klart!
Mönstret hittas gratis på yllotylls hemsida när man som medlem är inloggad.
För att testa mönstret stickade Barbro Korsika-sjalen med samma storlek på stickorna men istället i garnet Brushed Alpaca Silk från Garnstudio/Drops. Den blev större i storleken och mjukt fluffig, färgen är den fina mintturkosa nr14.
/frida


FlaggspelPå min semester virkade jag ett flaggspel, lättsamt och enkelt. Lagom att virka en triangel när man får en stund över... Jag har virkat i bomullsgarnet Jasmine och använde virknål nr3. Jag hade lite olika färger hemma och kompletterade med någon ny färg, det blev hela 7 olika...
Jag valde att virka med en färg per triangel så det inte skulle bli så mycket trådar att fästa men det är ju väldigt fint att virka 1v/ färg också. Det blev en sådan ruta för mig.
Barbro har virkat efter samma mönster fast i det grövre bomullsgarnet Paris, det blev också väldigt fint och lite mer rejält. Se bilder här

Vill du också virka ett flaggspel ?
Mönster hittar du här
Just nu hänger flaggspelen vid ingången till butiken istället för en blomma...
/frida

Ragna, tröja med knäppning i ryggen

 I klädbutiker har jag sett många olika varianter på tröjor (både stickad och i trikå) med knappar i ryggen som en fin detalj och ville göra en egen variant.
Resultatet blev denna modell Ragna som är stickad i YlloTylls tunna Lin.

Oblekt lingarn med naturvita pärlemorknappar, klassisk och tidlöst vacker kombination...
Ragna är som en kofta fast bak och fram alltså med "riktiga" knapphål.
Kanterna nedtill är med invikt picotkant som blir taggigt gullig och stadig. 
Ragna är helt rak i sidorna, lite rymligare i övervidden och med en rak ärmisättning. 
När den här tröjan var helt färdig konstaterade jag att ärmhålsdjupet på ärmen kunde varit lite högre för bekvämare passform till den lite mer lediga övervidden, det är justerat i mönstret men jag har inte orkat sprätta ur och fixa till det på denna. 
Jag har gjort två olika längder på Ragnatröjan i mönstret och den som vi stickat upp här är den kortare varianten. 
Just nu håller Barbro på att sticka upp den lite längre i ullgarn för hösten och då också med den justerade ärmen. 

Ha en fin söndag!
/frida

Katrine, skön sommartröja

 Juli månads gratismönster Katrine är en enkel blockrandig tröja där man själv kan kombinera ihop sina favoritfärger. 
Färger är underbart och även de mest udda kombinationerna kan bli en fullträff. 
I båda våra tröjor valde vi naturvit som bas till kanter för att de ska hänga ihop med varandra när tröjorna kommer upp i vår skyltning till helgen. Jag insåg när vi fick tillbaka den teststickade tröjan att de kanske var lite väl lika varandra... ganska tydligt att man alltid dras åt samma färger och att korttidsminnet hur den första tröjan såg ut inte är det bästa =)
Katrine är en enkel och rak modell med raglanärm. Tröjorna ser kanske lite väl tajta ut på mig, jag har på mig stl S och skulle nog föredragit M för att få den lite mer ledig i passformen. Då tröjan är helt rak är den också lätt att förlänga.
Katrine är stickad med stickor nr4 och i bomullsgarnet Muskat, som är en mercericerad kvalité och som finns i massor med färger. Muskat är ett av garnerna som vi har med på vår Sommar Rea med 35% rabatt på under juli månad, spana in vår kampanjsida här.

Självklart går det bra att sticka tröjan i andra garner också, ganska nya kvalitén Cotton Merino från Garnstudio tex tror jag skulle bli riktigt bra.