Stickfest !

I höst närmare bestämt 5-7oktober blir det Stickfest på Hörjarö resort utanför Enköping. Det är SIV (stick fest i väst) som tar sig till vår sida om landet och blir TOR.

Deisy Design har under flera år arrangerat SIV på Grötö och i höst blir det alltså premiär för TOR i samarbete med oss på YlloTyll.
Jag och Annelie var på SIV för 2 år sedan och det var en väldigt trevlig helg med mycket stickning och garn så det ska bli kul att få hela stickfesten hit på närmare håll och vara med och arrangera det hela.

SIV & TOR har både en egen hemsida och blogg där man kan läsa mer om allt som händer, här kommer en kort sammanfattning:

- Du kan under denna helg komma på besök över dagen, äta/fika gott (om du vill äta lunch (120:-) måste du boka det i förväg), delta i workshops som bokas i förväg, se nedan, handla garn på "Torget" mm, se de olika aktiviteter på "Torget" här

- Om du har långt att åka eller vill ha en helhelg dedikerad till garn och stickning så kan man boka logi från fredag till söndag och då ingår alla måltider (2x midda, 2x lunch & 2x frukost) = Helpaket 3450:-
I helpaketet finns det möjlighet att delta i kvällsaktiviteter som garnlotteri, knitQuiz och snabbaste stickaren i Öst. Läs mer här

- TOR erbjuder många roliga workshops, som tex virka afrikanska blommor, montering och slutfinish, tvåändsstickning för nybörjare, sticka vackra detaljer på vantar mm. Klicka på länken så kommer du till hela listan.
För att gå en workshop måste du anmäla dig, oavsett om du kommer över dagen eller har bokat logi.
Pris på workshops, ca 3tim, ligger mellan 250-400:-


Alla bokningar/anmälningar görs till: anmalan@stickfestivast.se from 1 juli 10.00
Läs mer om priser och så här
Av erfarenhet av SIV vet vi att platser till helpaket och workshops går åt snabbt, så är du väldigt intresserad och inte vill missa något så är tipset att anmäla sig redan från när anmälan öppnar 10.00. söndag 1/7

/frida

Sjal i Shaman


Under våren hade vi en praoelev, Vera, som fick virka i det handfärgade silkes garnet Shaman, det blev tillslut en stor trekantssjal i mönstret kärleksknutar.
Endast en härva gick åt men då drar den här tekniken inte så mycket garn. Den är väldigt stor när man har den utspänd men är så luftigt virkad att man lika gärna kan bära den som en scarf/halsduk.


Shaman har varit slut länge men idag fick vi en leverans med påfyllning + 3 nya väldigt fina färger. En ny stickad somrig sjal i den rosa/gröna färgen, Blossom, ligger överst på min önskelista just nu, får se vilket mönster det blir bara...


De 3 nya färgerna är från vänster: Bordeaux, Rose & Blossom
Shaman kostar 115:-/50gr, har 320m/50gr och innehåller 100% raw mullberry silk.
/frida

Vintage Cape

Fin cape i retrostil. Den är stickad i 1tr Alpaca & 1tr Kid Silk vilket gör att den är perfekt till att bära över sommarklänningen kyliga dagar och kvällar då den värmer axlarna skönt och med den kvalitets blandningen blir den lyxigt mjuk och skön. 

Vi har stickat vår cape i kritvit alpaca nr1101 & naturvit kidsilk nr01 och matchat med en stor naturell pärlemoknapp. Vi funderar just nu på att sticka upp en till till hösten och vinterns alla festliga tillfällen i en svart kombination tillsammans med de fina svarta vintage inspirerade knapparna gjorda i pärlbroderi. Men hösten känns avlägsen såhär veckan före midsommar =) Nu vill vi njuta av sommaren !

Vintage Capen ligger än så länge inte ute på hemsidan men mönstret heter nr1291, Vintage Cape och åtgången är 2nystan av vardera kvalité och stickor nr 5 behövs, gärna en längre rundsticka.
Modellen är gjord i One Size stl men vi har provat den på flera olika kroppstyper och den passar de flesta.
/frida

Linne med virkad kant

Här är ett nytt linne i YlloTylls tunna Lin, så pass nytt att det ännu inte lagts ut på hemisdan, uppdateringar och inlägg här på bloggen kommer något glesare än vanligt just nu pga att jag har semester.  Jag prioriterar bloggen framför hemsidan, för lite måste man ju jobba ändå =)

Mönstret är såklart färdigt och det heter just nu 2099, Gullviva Omlottlinne med virkad kant.
Vi har haft önskemål från kunder att våra modeller ska ha ett mer personligt namn och det tycker vi också är kul. Först ut att få bli döpt får bli det här linnet, kom gärna med förslag om vad den ska heta !
Linnet är stickat i den för våren nya färgen Guldgul nr54 med stickor nr4½ och 3½ och finns i stl S, M, L & XL och åtgången är 2,2,3,3hg. Dessutom behövs virknål nr 2½ till den söta virkade uddkanten, den virkas på efteråt och vill man inte ha den går det såklart bra att utesluta.
Linnet som Tèrése har på sig är stickad i stl S. /frida

Ny tröja i grovlin

Gunilla nr2096 är stickad i YlloTylls Grovlin med fina detaljer som broderade blommor, hoptagningar & rundad i sidorna. Tröjan är fin att ha både till kjol och byxor och är fint svängd i sidorna för en smickrande passform.

I mönstret kan man välja mellan kort ärm som på bild eller 3/4 ärm. Finns i stl S-XXL och Tèrése har på sig stl S som är stickad i färgen mörk petrolblå nr49 som är en ny färg i grovlinet för den här säsongen.
I bak har tröjan inte det rätstickade mittparitet med broderade blommor. /frida

omtyckta mössor


Mössorna med olika motiv till barn å baby har funnits på yllotyll sålänge jag kan minnas och varje vår blir de lika efterfrågade igen å igen. Motiven och modellen är ju tidlös så det kanske inte är så konstigt. Själv hade jag en mössa med tulpaner på när jag var liten men den har vi inte uppstickad just nu. Här kommer nyfotade bilder på de mest populära med olika fordon på.
 Alla mössorna är stickade i Regnbågens ekologiska bomull men man kan också sticka i Jasmine. Mönsterfärgerna räcker ju till flera mössor så har man en hel skara med barn att sticka till så är det ju bara att köpa till av den himmelsblå.
 I förra veckan fick vi dessutom en ny leverans från Regnbågen med nya fina gröna gräsfärger + grå till asfalt som alla varit slut ett tag.
/frida