Mysigaste koftan

 Herman heter vår mysiga lågkofta.
Klassisk modell med resårkanter, v-ringning och fickor.
Vi fullföljde stilen med bulliga läderknappar...
Herman stickas i det mysiga garnet Drops Air med stickor nr6, så den är relativt snabbstickad,
Stina stickade en egen till sig själv i svart, med intensiv stickning blev den klar på drygt två veckor.

En gosig halsduk i samma garn... ?
Blockrandig och snabbstickad, 1nystan var av 4 olika färger så får man en rejäl halsduk !
Passa på! Du som är medlem har 15% rabatt på drops air tom 24/12
Se rabattkod när du är inloggad på vår hemsida.

/Stina & Frida

Mysigaste tröjan

 
Den här tröjan som Stina döpte till Isbjörn vill jag bo i under julhelgen och låtsas att jag sitter framför en brasa i en mysig stuga i fjällen med en stickning i händerna...
Isbjörn är härligt stor och ledig i modellen, vår tröja på bild är i storlek M/L, med sprund i sidorna och med en hög polokrage.

  Drops Air som tröjan är stickad i är verkligen otroligt mjukt och mysigt garn, plagget blir varmt och luftigt lätt och poröst. 
Isbjörn finns i 3 storlekar med samma åtgång till alla, 2nystan av 5 olika färger.

Vår tröja är stickad i de vintriga färgerna naturvit nr01, pärlgrå nr03, dimma/isblå nr10, påfågelblå nr11 och med kanter i svart/koxgrå nr06. 
 
Vill man ha en färgkombo som är mer varm så kan jag tipsa om naturvit nr01, vete nr02, mossgrön nr12, rubinröd nr07 och med kanter i brun nr05. 

Passa på! Du som är medlem har 15% rabatt på drops air tom 24/12
Se rabattkod när du är inloggad på vår hemsida.

/frida

Reflexgarn

När det skymmer tidigt om dagarna och blir riktigt mörkt ute är det viktigt att man syns i trafiken! Reflexer kan det inte tjatas nog om så här kommer ett bra tips till jul!
Reflexgarn ger dig oändliga möjligheter till kreativa sätt att synas i mörkret! Här har jag broderat muddarna på ett par lovikkavantar med bland annat reflexgarn, dels för att göra dem lite annorlunda, men inte minst för att de ska lysa upp i mörkret! 
Fler saker du kan göra med reflextråd: Tovade vantar med broderat motiv, en stickad mössa som man stickar en tråd tillsammans med reflextråd över prickarna och varför inte ett användbart halsband till hunden?
Reflexgarn finns i två olika grovlekar, en lite tunnare som passar utmärkt att sticka eller virka ihop med en annan tråd och dels en lite grövre som passar bra till lite tydligare broderier. En docka kostar 89:-
Ta det lugnt i vintermörkret nu! / Hanna

Lyxig liten sjal

Den fjäderlätta sjalen Lilla Kashmir stickas i rätstickning med hålmönster i romber i det underbart mjuka garnet Cashmere Lace som är i 100% Kashmir

Cashmere Lace finns i vackra naturfärger och i några kulörer, vår sjal är stickad i nr15 mörk olivgrön.

Vi stickat upp 1 nystan med stickor nr3½ och då blir den alldeles lagom att ha som en scarf runt halsen och den blir smidig att få plats med under jackan.

Då sjalen stickas nedifrån spetsen och upp är det lätt att göra den större om man så vill.
Ha en fin Luciadag!
/frida

Bubbla


Äntligen klar med min Bubbla Sjal !
Vissa projekt blir riktigt utdragna (och då räknar jag inte med dom som hamnar i ufo-korgarna) den här sjalen har jag stickat på till och från sedan i maj så det känns riktigt skönt att den nu är avmaskad och klar och jag kan ägna mig åt nya roliga projekt !
Sjalen Bubbla är stickad i garnerna Duo & Kid Silk i ytmönster med lyfta maskor, där Duo är den dominanta kvalitén medan kid silk ligger som i bakgrunden. 
Kvalitérna passade fint ihop och de vackra ljusa turkosa nyanserna blev lagom mycket kontrast. Jag använde Duo nr529M Aqua & Kid Silk nr25 Sjögrön som är lite svagt melerad.

Med 1hg Duo & 2nystan Kid Silk blev sjalen härligt stor !

Skulle väldigt gärna vilja testa Bubbla i en annan kvalitetsblanding som lin & kid silk tex, tror det skulle blir himla bra...

 Jag velade ett tag på hur Bubbla skulle avslutas, tillslut blev det med inspiration från barnkoftan Fie av Design Club som har muscher i uppläggningen och som jag tycker är väldigt gullig.

Var osäker om det passade in på just den här sjalen men Stina övertygade mig och gillar man inte bubblorna/muscherna är det ju bara att maska av som vanligt.

Bubblorna görs som muscher i själva avmaskningsvarvet. Hanna och jag spelade in ett youtube klipp i butiken på just det momentet eftersom det var lite svårt att förklara i ord. 

/frida

Vante Svante favoritvante !

Vante Svante har vi haft uppstickad i många olika garner genom åren, när jag stickade den första gången var det med 1tr Karisma + 1tr Noro Silkgarden sedan dess har jag testat både det ena och andra men det är en väldigt bra modell. Enkel, snabbstickad och varm! 
igår hade jag två olika kunder som hade svante vantarna på sig och skulle sticka flera par att ge bort i julklapp, roligt!
Eftersom flera olika garner kan användas kan man välja budget eller lyx variant.. 

tex 1+1nystan i drops karisma garnkostnad 52:-,
1nystan karisma + 1nystan noro silkgarden garnkostnad 146:-
eller 1+1härva i ullgarn extra2 garnkostnad 220:- men då räcker det till 2 par... 

Vi har även några materialkit till svante vanten
Jag gillar ju melerat garn som tex noro silkgarden och det blir så olika uttryck på vantarna beroende på vilken enfärgad färg man tar... det blir överraskning för inget par blir det andra likt !
Om man är nybörjare på att sticka med 2 färger är den här vanten också en bra modell att börja med eftersom det inte blir några långa hopp, här kan man öva in tekniken ordentligt med att växla färg.
/frida