Lanalpaco


YlloTyll fortsätter fira 30år med 30% rabatt på det mjuka och gosiga garnet Lanalpaco från Schulana.
Garnet är i en annorlunda blandning med 55% alpaca, 35% bomull och 10% ull.
Passar lika bra till varma accessoarer som till hela plagg
Grovstickad assymetrisk poncho one size stickas med rundsticka nr10
stickas med 1tr Lanalpaco (7n) & 1tr Kid Seta Lux (4n)
Enkel rak rundringad tröja i lättstickat strukturmönster
S/M 8n, L 9n & XL 10n
Stickor nr4½ & 5

Mysig långkofta med rolig effekt av att den stickas randig i två helt olika kvalitéer
Lanalpaco 11-12n och Kid Seta Lux 4-5nystan
Storlek S/M & L stickor nr 5 & 7

Gästbloggare Majas Dot Shawl

 Får jag lov att presentera: Dotshawl av Casapinka. 
En underbart mjuk sjal med prickar.

Första veckan i augusti var jag på jakt efter den perfekta semesterstickningen att ta med mig till Kreta. Jag letade efter ett aningen enkelt projekt och jag bestämde mig för en sjal. 
Som vanligt när jag är på mönsterjakt vände jag mig till ravelry.com. Möjligheterna där är oändliga och jag kan spendera timmar med att söka efter allt möjligt i stick- och virkväg. Jag sökte på ”shawl” och ett helt hav med sjalar dök upp. Mina ögon drogs direkt till en liten söt sjal med prickar. Det som slog mig först var färgerna och sen såg jag framför mig att den skulle pigga upp vilken höst/vinterjacka som helst. Det fick bli den, en dot shawl.

Därefter kom steg två, det vill säga att hitta det perfekta garnet. Jag hade en ganska bestämd uppfattning om hur jag ville att garnet skulle kännas. En merinoullskänsla som gav en gloria och som efter tiden skulle bli mjukare och mjukare. 

Jag gick in på yllotyll som är min LYS (local yarn store) och gick länge och kände och klämde. Till slut bestämde jag mig för en vit botten i garnet Fino från Manos del Uruguay och prickarna som skulle skifta i färg blev garnet Zauberball i färgen 2263. Det gick åt en härva av Fino och ungefär ett halvt nystan Zauberball. Det växlar i blåa och gråa nyanser och för att få varierande färger på prickarna nystade jag upp Zauberballgarnet i små nystan. 
Denna sjal är enkel i sin konstruktion. Den börjar uppifrån och ökas vid kantmaskorna. Överlag var den enkel och mönstret lärde jag mig snabbt. Det enda jag fastnade vid i början var varven med prickar. Det tips jag kan ge om du vill sticka en dot shawl är att dra i garnet både mellan prickarna och precis bakom själva pricken så att den får en fastare form. Detta gjorde jag efter varje prick vilket gjorde att de tog tid, men helt klart värt det eftersom att jag minimerade risken för att den skulle bli snäv vid blockningen. 

När sjalen var färdigstickad badade den en stund i kallt vatten i handfatet, kramades ur och blockades på blockningsmattor. Resultatet blev den ljuvligaste sjalen i mina ägor. Den kan viras runt halsen eller axlarna. Nu när hösten har kommit är den en klar favorit.

/Maja Samuelsson 

Fin i tweed...

Tweed känns på något sätt alltid aktuellt såhär på hösten... och det är svårt att motstå de vackra färgnyanserna i garnet Loden som är tillbaka på hyllorna efter flera års bortavaro. Riktigt roligt att ha den tillbaka och flera nya yllotyll plagg är klara inom kort.
Tills dess vill jag tipsa om två gamla godingar till mössor som passar utmärkt att sticka i Loden och där mönstren ligger gratis på vår hemsida när du som medlem är inloggad.

Mössan Fin i Tweed finns i barn och vuxen storlekar och 1-2nystan behövs

Marias mössa är en blandning av mössa och nättare basker. 

Här kan man verkligen gå loss på att hitta en snygg egen färgkombination.
Damstorlek och 1+1nystan behövs.
Till båda dessa mössor finns det även matchande handledsvärmare som finns med på samma mönster.
/frida

mjuka gosiga vantar

Riktig höstkyla på mornarna nu och jag har fått leta fram varma accessoarer.
Eller varför inte sticka ett par nya gosiga vantar som är Oktober månads gratismönster..

Dessa är stickade i Drops Cloud som är ett grovt, mjukt och fluffigt garn som är stickas ganska fast med stickor nr 4 till resår och sen 4½. 


Det blir en helt annan struktur och känsla än när det stickas med de rekommenderade stickorna.

Kompakt och fast men ändå väldigt mjukt, som filtad fleece typ.

Vantarna är ett enkelt basmönster och finns i storlek från 1-4år upp till herr. I dam strl är åtgången 2nystan. Våra vantar är stickade i den snygga färgen petrol nr09 som är lite svagt mix melerad.


Mönstret medföljer automatiskt om du beställer i vår webbshop eller om du handlar i butiken så säg till i kassan.
/frida