Viktor & Viktoria

Att sticka flerfärgsstickning med lyfta maskor är väldigt roligt och mycket enklare än vad man kan tro om man inte provat. 
 
När man stickar "vanlig" flerfärgsstickning så har man ju minst två färger som man stickar med över varvet, när man stickar med lyfta maskor så stickar man bara med en färg över varvet men genom att man lyfter vissa av maskorna istället för att sticka dem får man fram fina ytmönster.
 Tröjorna Viktor och Viktoria är båda stickade i denna teknik.
Barntröjan Viktor kom till för ca två år sedan och flera kunder har frågat efter liknande modell till vuxen så nu har vi gjort ett mönster och stickat upp, Viktoria fick den heta.
Viktoria finns i dam storlekar XS till XXL men kan enkelt justeras om till herr om man skulle vilja det, bara att förlänga längdmåtten.
Både Viktor och Viktoria är stickade i Visjö ullgarn från Östergötlands Ullspinneri som är ett mjukt och fint 2tr ullgarn som finns både i enfärgat och karamell färgat.

Vill man kan man också sticka tröjorna i tex Rauma Finull, då finns det fler enfärgade färger att välja på om man vill göra någon snygg ton i ton kombination tex. 
/frida

Virkad bläckfisk

En bläckfisk går fort att virka. Mönstret kommer härifrån. Bläckfisken ska få hänga ovanför ett skötbord som blickfång för en liten.
Just den här bläckfisken fick bara sju armar som ni ser, men ser ändå rätt nöjd ut.
Jag har virkat i mitt absoluta favoritvirkgarn Catania och i färgerna Mandarin 209 och Ljusrosa 246.

Trevlig måndag!   Louise

Herta


Som sagt jag gillar koftor, här kommer en till...

Herta är en enkel liten rätstickad kofta som är rak i modellen. Koftan är stickad på stickor nr 4 och i 1tr Jämtlandsull den koxgrå nyansen, rätstickning gör sig väldigt fint i 1tr ull och den blir sådär lagom gles fast ändå inte, väldigt smidig och skön att också använda som lager på lager. 
 
På just denna kofta har valt att virka knyttampar i kontrastfärg som "fästihop" anordning som också blir en dekorativ detalj men vill man ha den mer diskret kan man virka med dubbelt garn av samma som i koftan.

Barbro håller på att sticka upp ytterligare en kofta (i ljusgrått) efter samma mönster där vi istället tänker ha naturvita pärlemoknappar och virka knapphålsöglor. Båda alternativen finns med på mönstret så det kan man välja sen i monteringen hur man vill ha den. 
 
Våra knyttampar är virkade i Rauma Finull, mintgrön nr 4887 men det går åt väldigt lite så där kan man leta lite i sina restgarnskorgar och ta något i en färg man gillar.

Herta finns i stl XS till XXL, vår uppstickade kofta är i stl S.
/frida

Liten kofta

 Jag älskar koftor ! och min senaste har jag använt väldigt mycket i sommar och kommer nog fortsätta att vara en favorit även i höst.
Enkel och slätstickad med fin hålkant nedtill som detalj.
Koftan är stickad efter mönster nr 1201 Johannas Kofta i YlloTylls tunna Lin i den fina mörkbruna nr61.
Jag valde att sticka koftan 7cm kortare än enligt mönstret, på mig som inte är så lång slutar den då i midjan vilket är speciellt snyggt till klänning och kjol.
I mönstret till Johannas Kofta finns nu båda varianterna med, har man mönstret sedan tidigare så är det enkelt att bara korta av längdmåtten och så blir det 1 knapphål mindre.
Det går ju inte heller åt lika mycket garn, min är stickad efter stl S/M och väger ca 260gr...
mer info om storlekar och åtgång hittas här /frida

Besök på Formex mässa


Igår var vi på Formex mässan och som vanligt väldigt mycket att titta på !
Fylld av inspiration av färg, form, material och smaker är man lyckligt trött efter en heldag.

Stickade lampskärmar, fint att ha flera små tillsammans...

Granris hängandes uppåner som takkrona med ljusslinga i. Något för årets julskyltning?
Supersöt och supermjuk top i Rowans nya Angora Haze, kommer till butiken inom kort.

Höstens kollektion med Raggi 150gr nystan, kommer till butiken inom kort.

Det är något visst med islandströjor, denna är stickad i LettLopi får se om kvalitén kommer tillbaka till YlloTylls sortiment
Skulle vara väldigt snygga att ha som garnkorgar i butiken....
YlloTyll drömmer fortfarande om egen tygkasse med något fint tryck, åh suck vill ha

/frida

Tiger tassar


Omväxlande är ordet, ena dagen ligger man på stranden i 40 gradig värme och stickar, andra dagen är man hemma i regnet med höstkänsla. Tur då att mina sockor är färdiga att inviga och tassa runt i hemma =)
Brukar nästan aldrig sticka sockor eftersom det är så tråkigt att sticka nr 2 men nu var det just nr 2 som fick följa med som enda stickning till solen så då fanns det inget val, smart drag av mig tycker jag!
Hur som helst så är dom ganska olika varandra, antagligen olika färgbad... borde ju jag ha koll på men man får väl säga att det är charmigt att dom är individuella.
Garnet heter Safari och kommer från Hjertegarn, och mina sockor är stickade i färgen Tiger.
Åtgång ca 1½ nysta
Följde ett av de olika basmönstren till Fabel på Garnstudios hemsida.

/frida

Indra - Augustis gratismönster

 Augusti månads gratismönster från YlloTyll är en enkel och stilren lintopp med detalj att bakstycket är något längre än framstycket.

Indra stickas i YlloTylls Grovlin på stickor nr 6 men man kan också sticka i tex Creative Linen från Rowan eller varför inte i ett ullgarn till hösten tex Luxury Tweed från Debbie Bliss eller Nepal från Garnstudio. 
Storlekar och åtgång:
Storlek: XS (S) M (L) XL (XXL)
Ö-vidd: ca 80 (90) 100 (110) 120(130)cm
Längd bak: 46 (48) 50 (52) 54 (56)cm

Åtgång: 3 (3) 3 (4) 5 (5)hg Grovlin
Stickor nr 6
Rundsticka 5½ 40cm till halskantvill du sticka i lin men ha fler färger att välja på går det lika bra att sticka Indra i 2tr av YlloTylls tunna Lin, åtgången blir densamma!
På bild stickad i svart nr28 i stl M
/frida