Redo för hösten

Snart är september och hösten äntligen här. Tiden på året då man riktigt får mysa in sig i sina favoriter bland stickade accessoarer. I år har jag tre favoriter:
Den första är min mössa. Den stickade jag för något år sedan och den har hållt formen riktigt bra sen dess. Mönstret är 1380 Toppkremla och jag valde att sticka den i Alpakka från Sandnes. Färgen är 2355 Ockra och man behöver två nystan. Mössan är riktigt varm, mjuk och mysig.
Min andra favorit i höst kommer bli en lång och härlig sjal som jag fick på en bytesdag. Den är stickad av Fino från Manos del Uruguay. Den är stickad i smala ränder och man behöver 2 härvor (ca 150g går åt).
Och min absoluta favorit: Handledsvärmarna Bunty Mitts som jag fick helt oväntat i present. De är stickade i Rauma Finull och färgerna 4197 Brunost, 419 Orangutang och 484 Petrol.

Mina höst-accessoarer kommer matcha bättre än något annat år, och det är dessutom helt oplanerat!
/ Hanna

Vilhelminas linne - Augusti månads gratismönster

Nu verkar det som att sommaren (om än lite sent) äntligen har kommit till Uppsala. På sommaren är det extra trevligt att sticka i lin och därför är månadens gratismönster ett nätt linne i just det.
Vilhelminas Linne är en rak modell och det finns två olika längder att välja mellan, en normal längd och en lite kortare modell. Vi har stickat upp storleken S/M och åtgången är då 2hg i båda längderna.
Precis som i vår uppskattade kofta Vilhelmina så stickas linnet med en spetspanel på framstycket.
Just nu får du 25% rabatt på vårat tunna lingarn i färgen 14 Mjölkvit. Detta gäller t.o.m 31/8 eller så långt lagret räcker. Läs mer här.
Glad sensommar!

Grovstickade grytlappar


Busenkelt och snabbstickat.
Dessutom smått beroendeframkallande, det finns så många snygga färgkombinationer...

Det var Maria som började sticka grytlappar i det tjocka bomullsgarnet Natura XL som "gå bort" present och nu har det smittat av sig.
Jag har stickat ett set i creme nr31 och mild olivgrön/ meadow nr84 till mamma som just nu hänger i butiken och har börjat på ett eget till mig i Sun nr09 och Wasabi nr83.
Fort går det med stickor nr6, en grytlapp kan bli klar på en kväll, och den blir rejält maffig i storlek och tjocklek.
Så här gör du:
Lägg upp 30m och sticka rätstickning med stickor nr6 till lite mer än fyrkantig storlek, grytlappen drar ihop sig något på höjden efter tvätt. Maska av. Virka en kant runt med den motsatta färgen, jag gjorde 1v fm och 1v kräftgång med virknål nr6. 
Åtgång: 1nystan = 1grytlapp