Mariannes Sjal

 Tredje gången gillt, här kommer sista nya sjalen för tillfället =)
Efter att vi virkat både tröja och sjal i kombinationen lin + kid mohair så blev det ju såklart att vi var tvungna att sticka lite också i samma kombo. Det blev både en ny sjal, denna som fått namnet Mariannes sjal och även en ny kofta som kommer inom kort.
Mariannes Sjal med nr 1288 är stickad i härligt turkos, vi valde den nya melerade kid silk färgen nr25 sjögrön tillsammans med YlloTylls tunna Lin nr50 turkos.
Sjalens stickas i rätstickning på tvären med en enkel liten uddkant som görs samtidigt i ena sidan.
Stickas på stickor nr 5½ hela tiden och 2hg lin + 4nystan kid silk har gått åt.
Mariannes sjal känns mer rejäl än de två tidigare som vi bloggat om och passar lika bra som höstsjal.
Den blev stor och mysig och har man den över axlarna får man som en sjalkrage som ligger stadigt ner.
Och så en samlingsbild över de 3sjalarna på klipporna =)

Mårbacka Sjalen

Så här kommer nästa sjal =), Mårbacka Sjalen nr1294
Virkad i samma härliga kombo som Mårbacka tröjan men här en trekantssjal virkad på tvären. Precis som tröjan är den virkad luftigt i endast stolpar. Färkombinationen blev en ljus äppelgrön nr18 i Kid Silk tillsammans med YlloTylls tunna Lin nr14 Mjölkvit.

För att piffa till den lite så blev det två olika uddkanter. Den ena virkad enbart i kidsilk och den andra i enbart lin. Själva sjalen virkas med nr8 medans uddkanterna virkas med nr 3 & 4.
Åtgången är 2hg lin + 2nystan Kid Silk.
Härligt skön tyngd och värmer sådär lagom eftersom den är så pass gles. Den har lite längre "tampar" och istället inte så djup eftersom man virkar den på tvären. Det formatet gör den extra lämplig att ha den snurrad runt halsen.

/frida

Vacker sjal

Passade på att fota lite nya modeller när jag var ute vid kusten...
Först ut en trekantssjal som vi tidigare haft uppstickad både i YlloTylls 1tr Jämtlandsull (naturvit) och i YlloTylls tunna Lin (rubinröd).
 Denna gång har vi stickat upp den i det vackra handfärgade silkesgarnet Shaman
Vi fick ändra lite i mönstret då Shaman är tunnare så därför har den fått ett eget nytt mönster, nr 1296 "Rose"

2 härvor á 50gr gick åt, vår sjal är uppstickad i den fina rosalilaröd färgen Rose. Stickas nr4, gärna en lång rundsticka eftersom det blir en hel del maskor till slut.
Väldigt skön att ha på sig, är väldigt sval och lätt som en fjäder. Fin att använda både över axlarna eller hopsnurrad runt halsen.

Volangkanten fick ett lite annorlunda utseende i silkegarnet jämfört med de vi stickat upp tidigare. Efter att vi sköljt upp den och den torkat så strök vi (svag värme) med strykjänet ut volangerna lite för att de skulle framträda bättre.

Fler nya sjalar kommer i kommande blogginlägg !
/frida

Enkelt rätstickat

Semesterstickning utan att behöva tänka på krångliga mönster? bara låta stickorna jobba med räta maskor varv på varv ? Här kommer två enkla rätstickade projekt som också är bra nybörjarstickningar.
Terésè har på sig nr1285 Svea, Enkel rätstickad tröja, visserligen med en resårkant nedtill och runt hals men ändå inte i många varv. Tröjan är stickad i Creative Linen från Rowan. Tröjan är i princip bara raka bitar och med stickor nr 6½ går det fort ! Garnkostnad i stl M/L 396:-


Nils har på sig en YlloTyll klassiker som funnits nästan alltid vilket nummret på mönstret avslöjar, nrB4.
Även den i så gott som bara raka rätstickade stycken med ett sprund där man kan få användning av en fin udda knapp. Tröjan är stickad i Regnbågens ekologiska bomull med stickor nr 3. Finns från 3mån upp till 4år. Garnkostnad i stl 6mån i färg som på bild lime med vit prick 189:-

Nu går jag själv på semester i några veckor men nåt inlägg här på bloggen då och då kommer det nog bli ändå.
Fortsatt skön sommar till er alla ! /frida

Fröken Flora

I förrgår fick vi kartonger med lingarn, påfyllning av flera färger som varit tillfälligt slut bla det mjölkvita grovlinet som detta linne är stickat i.
Fröken Flora nr 1287 är klassisk i modellen med den enkla hålkanten och sprund som fina detaljer. Sprundet var tänkt att att vara baktill när jag gjorde mönstret men det visade sig vara lika fint att vända fram !
Vi valde en större pärlemoknapp i blomform till vårt linne...
 Linnet är alltså stickad i YlloTylls Grovlin nr14 Mjölkvit och stickor nr 4½ & 5 används.
Finns i stl från XS till XL, 3hg á 125:- behövs till stl S, M & L
/frida

Tröja Mårbacka

 Det är inte så ofta vi gör virkmodeller, varför vet jag inte riktigt, men här har vi gjort en ny enkel tröja virkad luftigt endast i stolpar.
Den är virkad med 1tr Kid Silk mellanrosa nr04 tillsammans med 1tr YlloTylls tunna Lin i mjölkvit nr14, kombinationen blev verkligen bra tröjan är lätt och luftig, mjuk men ändå fint fall tack vare linet.
En riktigt härlig sommartröja för svala kvällar att värma sig i !

Att just blanda en ljus nyans av mohairen tillsammans med vitt lin gav en fin färgeffekt, mohairen dominerar på nåt sätt men det vita suddar ut, svårt att förklara... Just nu virkas en trekantssjal i samma kombo i grön kid silk + vitt lin, det blir också väldigt fint, bild kommer så snart den är klar.
Tröjan har fått namnet Mårbacka (nr1283-2) efter den vitrosa nyansen precis som pelargonen.
Virknål nr8 används hela tiden förrutom runt halsen där nr4-5 behövs i ett par varv.
Tröjan finns i stl XS-XXXL (på bild virkad i M) & åtgången är 3-6nystan kid silk + 2-4hg lin
(I M behövs 4nyst kidsilk + 3hg lin)
/frida

Hinderbana?

Byggarbetet på Vårfrutorget utanför butiken fortsätter och man har idag fått trixa sig förbi både det ena och det andra för att komma fram till vår dörr.
Det är oxå spännande varje morgon när man kommer till jobbet hur man ska kunna ta sig in,
i måndags var det ca 1m upp till dörren =)

Men nu börjar iaf vår nya trapp bli klar, åt ena sidan blir det en ramp för barnvagnar mm och åt andra hållet några trappsteg. Imorgon ska vår nya dörr komma, vi hoppas installationen av den ska vara klar innan vi öppnar.
Térèse har stickat klart sin tröja nr 1213 Hedvig, mönsterstickade oversize tröja i yllotylls tunna Lin i den petrolblå färgen nr49. Vi har den uppstickad i vitt i butiken & på hemsidan så det är kul att se plagget i en annan färg.
/frida & Térèse

REA

Nu har rean på garnstudios sommar kvalitér börjat. 30% på garner som safran, paris, muskat, lin, cotton viscose mm. Se hela listan nedan.

Gäller tom 31/7-12 eller så långt lagret räcker, vi får påfyllning varje vecka men vissa populära färger kan ta slut på centrallagret.

Vi skickar gärna reagarn om du inte har möjlighet att komma till butiken !
/yllotyll

Sommarsjal i underbart silke

Ett mönster som jag länge letat efter det perfekta garnet till är den spetsstickade sjalen ”Bitterroot” (engelskt mönster finns på www.knitty.com). Så bestämde jag mig till slut för det helt underbara, mörkt gröna mullbärssilket (färg 50, åtgång 2 härvor), Jaipur silk, som verkligen framhäver känslan av bladverk i sjalens mönster. 
 Längst ner i sjalens kant har jag stickat in genomskinliga pärlor för att skapa illusionen av vattendroppar mot ”bladverket”. När jag stickade sjalen använde jag Knitpro's rundstickor nummer 4, som är gjorda av symphony wood. Stickorna är hårda och blanka och passar utmärkt till att sticka i just silke, som annars kan kännas trögt att sticka på andra trä- eller metallstickor.

Som med alla spetssjalar är det särskilt viktigt att man sköljer upp den färdiga sjalen och spänner ut den med hjälp av nålar. Det krävs för att det fina mönstret ska framträda ordentligt. Det tog sin tid att sticka sjalen, men det var väl värt besväret och den används numera till både vardag och fest.

/Maria A.