det samlas på hög...

Det stickas/virkas en hel del däremot står det lite still med mönsterskrivning och projekten har börjat samlas på hög... blir väl ketchup effekt med nytt såsmåningom =)

Marianne har stickat Anna-Maria i lingarn, Barbro har stickat ett assymetrisk poncho i lin och borstad alpaca med virkad volangkant, Ylwa har virkat en ny väska/påse i lin och så en mössa med enkla mönsterbårder i Karisma.

Mormor min har stickat rätstickning i trekantssjals modell och jag har stickat på en enkel kant. 

Tubkragen i förskjutet hålmönster är stickad i Gradient och det är egentligen superenkelt mönster men det blir liksom bara kortslutning när jag ska försöka förklara. Ska börja sticka på en till och skriva ner ordagrant hur jag gör helt enkelt !

En hel del provlappar blir det såklart också mellan olika projekt, får se vad det blir i slutändan.
/frida

Ulliga gulliga handledsvämrare

 Jag gillar ju småstickat och här är ett par snabbstickade handledsvärmare som blir otroligt mjuka och mysigt ulliga i Angora Haze från Rowan.
På 1nystan får man ut 2 par i lagom storlek att få plats med under jacka och vantar så man slipper den där mindre trevliga skarven.
De stickas på raka stickor nr3 och sys ihop. Mina små värmare är i färgen Nest nr523 (älskar förövrigt namnen på färgerna i Angora Haze... passar liksom så bra till denna gosiga kvalité)

Jag valde ett enkelt hålmönster för att det är lite roligare att sticka och ser lite mer arbetat ut och kom på nu efteråt att det blir ju väldigt fint att använda hålen i spetsmönstret till att trä i ett band om man vill ha en mer söt look.

Jag har inte virkat några kanter på dessa men det kan man ju spåna vidare på tex en lyxig kant i mulbärssilke om man har en rest över i matchande färg eller i en snygg kontrastfärg skulle ju inte vara helt fel... Får rota lite i mina korgar till par nr2.

Mönstret har jag döpt till Dimma och finns gratis på yllotylls hemsida när man som medlem är inloggad.
Trevlig helg!
/frida

Disktrasor i bambugarn

 Jag brukar använda stickade disktrasor i lin (perfekt att göra av smårester man får över från koft och tröjprojekt) men har hört av många kunder som stickar disktrasor att bambu ska vara väldigt bra i uppsugningsförmåga också. 

Under hösten fick vi in Bamboolino i 100% bambu som finns i både fruktiga färger och i naturfärger, så jag var ju tvungen att testa...


På 1nystan fick jag ut 2st midre trasor (de grå), en med liksidiga flätor och en i dubbelmosstickning som jag tycker är lagom i storlek medan Annelie gjorde riktigt maffiga trasor med 1nystan till varje den limegröna i rätstickning och den blå i mosstickning.

Jag har nu använt min ena trasa (den grå mosstickade med blå kant som ser lite medtagen ut) och tycker den är väldigt bra även om den inte kommit upp i nivå som mina välnötta lindisktrasor men det brukar ju ta några tvättar och en del användning för att dom ska komma igång.
På garnetiketten rekommenderas 30 grader tvätt men jag har kört på 60 grader utan några missöden i form och färg.

Gratismönster på dessa olika trasor hittas på vår hemsida när du är inloggad.
/frida

Bellatrix, januari månads gratismönster


I julhelgen fick jag för mig att sticka turbotuben för jag visste att jag hade en uppnystad boll colinettemohair sen ett tidigare projekt som inte blev av.
När jag var i den lådan och letade hittade jag en härva onezero i samma färg så det var ju ödet att det skulle bli något tillsammans...

Jag tänkte om från turbotuben eftersom jag hade mycket mer garn och tänkte det får bli en turbosnodd, randig i de olika kvalitéerna.

Jag lade upp för många maskor märkte jag efter en liten bit och jag var jul-lat och orkade inte repa upp i mohairgarnet så jag  gjorde ett par  minskningsvarv.

Det visade sig att det som först var fel blev ganska bra. Av att den är bredare nedtill kan man dra ned den som en axelvärmare men ändå sno den ett varv som en snodd.

 Bellatrix fick denna axelvärmarsnodd heta och det är stickad på rundsticka nr10/80cm lång i färgen Castanga. 1hg Colinette Mohair & 1hg Colinette OneZero behövs.
Mönstret medföljer gratis nr du beställer i vår webbshop eller om du säger till i kassan i butiken.

Fortsatt trevlig helg!
Hälsningar från ett gråregnigt uppsala
/frida