Julros, advents knit-along


Oj vad vår blogg har blivit sömnig men det känns ändå som en bra plattform när man har många foton att visa som nu.
Idag 1:a advent startar YlloTylls nya knit-along, Julros, i år blir det ingen mysterie stickning, istället kommer det kanske dyka upp något bonus mönster... :)


Men nu till sjalen Julros!
Den skapades en lugn och sömnig sommardag av mig (Frida) och Maria, vi hade lite långtråkigt och började bara lägga fina och udda färger tillsammans i små högar som inspiration.. och så var tankeverksamheten igång.
För att kontrollera mönstret har det stickats upp tre (snart fyra) varianter
(Tack Johanna för korrekturstickningen!) och jag har svårt att välja vilken som är min favorit. 
När julens skyltning är över kanske vi ha en med allihopa, det skulle bli en effektfull syn!

Jag tycker att randigt och att leka med färger är väldigt roligt och här kan man verkligen gå loss och både välja mer väntade kombinationer men eller också nåt mer udda som kan visa sig bli riktigt fint.
Julros blir som ni ser halvcirkelformad och väldigt stor! Mysig att drapera in sig i eller använda som en lagom mindre filt i soffan. Jag gillar att vira den runt halsen och lite halvt utanpå en grovstickad tröja/jacka.Sjalarna på bild är stickad i garnet Duo och med smalrandiga ränder i antingen Highland Wool eller Shetlandsull. 1st av var färg behövs. Samt stickor nr3½, gärna en längre rundsticka. 

Om du inte är med i vår knit-along facebook grupp så kan du gå med,
där hittas mönstret till Julros gratis i "filer"

Trevlig stickning och mysig advent!
/Frida och yllotyll gänget

Ps. mössan jag har på mig heter Vintertid och är december månads gratismönster, följer med automatiskt när du handlar i vår webbshop eller säg till i kassan i butiken.


Ulrika med blommor

Sommarens knit-along koftan Ulrika pågår i vår fb-grupp och det är så roligt att se era framsteg, färgval och färdiga koftor. 
Själv trivs jag väldigt bra i modellen och har lånat och använt alla yllotylls olika varianter för den passar så bra både till byxor och klänning. 
Ulrika koftan på dessa bilder är stickad i YlloTylls Lin färg nr71 hallon.
Dessutom har jag blivit smått besatt av att sticka blommorna som stickas i denna koftas kilar, jag tycker dom är roliga göra och enkla för att ge ett sådant fint slutresultat. Hitills har det ju blivit ett linne Daisy och nu är två olika sjalar med samma blommor klara och kommer presenteras framöver.

/frida

Anastacia & Shakira

Två nya linplagg, roliga att sticka och med fina somriga detaljer.
Linnet Shakira är Juli månads gratismönster och följer automatiskt med din beställning eller säg till i kassan om du handlar i butiken.
Plaggen är stickade i rätstickning med enkla dekorativa hålvarv och blockrandiga kanter stickade på "fel" ledd.
Välj om du vill ha snörning både i fram och i bak eller bara på ena
Gör gärna snygga toffsar i ändarna på snörningen fram för en fin och kul effekt..

 Både linnet Shakira och tröjan Anastacia är stickade i YlloTylls Lin i bottenfärgen lakrits nr35 som är en av våra favoritfärger och passar till det mesta. Vilken färg väljer du som kontrast?

Läs mer om åtgång och strolekar på vår hemsida.

Jag passade på att bli fotograferad i lite nya yllotyll plagg en somrig dag nyligen så nu tänkte jag få lite mer liv i bloggen framöver :)
/frida

Sommarens Knit-Along: Ulrika

Nu startar vi upp sommarens Knit-Along och snäppar upp svårighetsgraden något från Anna-Maria och Ior. Greppa stickorna, nu är det dags för koftan Ulrika! Även denna gång testar vi på att sticka uppifrån-och-ner, men här får du testa på att göra knäppning fram.
Koftan är A-linjeformad tack vare de vackra kilarna i sidorna där du antingen kan välja att sticka lövrankor eller blommor i ett dekorativt hålmönster.

Ulrika kan du anpassa efter dina egna önskemål. Inte minst från valet av garn, men här kan du även välja mellan två olika typer av kanter, välja att sticka raglanökningarna i ett hålmönster eller inte, hur många knappar du vill ha, och inte minst: som sagt välja vilken av kilarna du ska sticka.
Hur kommer din Ulrika att se ut?

Vi har dels valt att sticka i Sandnes Line i färgen 1015 Kitt, men även gjort en variant i YlloTyll Lin i färgen 70 Puderrosa. Du som deltagare i Knit-Alongen erhåller 15% rabatt på dessa två kvaliteter fram till den 11:e juni. Gå med i vår Facebookgrupp för att ta del av rabattkoden som gäller.
 Till vänster: Stickad i Sandnes Line och strl M. Till höger: Stickad i YlloTyll Lin och strl S.
Välkommen att sticka Ulrika tillsammans med oss! / Hanna och Frida

Ny Knit-Along: Anna-Maria

Nu startar vi vår nästa Knit-Along som blir tröjan Anna-Maria

Vi hoppas du ska tycka att den är rolig att sticka då valmöjligheterna är många! Både att kombinera sin egna färgkombination bland ett stort urval garner men också att det är enkel att sätta sin egna prägel på plagget på olika sätt... 

 Tröjan stickas randig i två kulörer där ränderna blir bredare och bredare och uppifrån och ner på rundsticka, alltså allt i ett utan montering, och är lätt  att anpassa i längdmått.
Anna-Maria är ett mönster som passar till många garner då masktätheten ligger på 21m/10cm. Vi har stickat våra tröjor dels i YlloTylls tunna Lin och dels en ullvariant där vi haft Sandnes Tynn Alpakka Ull tillsammans med det vackra melerade garnet Edition3 från schoppelwolle. 

Andra garner som kan användas är Sandnes Line och Alpakka, Drops Cotton Merino, Puna, Muskat och Karisma. Gotlandsgarn2 från Yllet och Onions nr4 wool+nettles.
Stickar du i lingarn används stickor nr3½ medan det till de andra garnerna är nr4 (eller stick nr efter ditt handlag).
Som en bonus stoppar vi med barntröjan Ior som är stickad randig på samma sätt, uppifrån och ner, i garnet Edition3 och Drops Baby Merino.

Dessa fyra kvalitéer som vi använt (Tynn Alpakka Ull, Edition 3, DROPS Baby Merino och YlloTyll Lin) erhåller du som är med i knitalongen 15% rabatt på, du hittar koden i vår facebookgrupp.

Hoppas du vill vara med på detta tröjprojekt medan vi väntar in våren 
/Frida & Hanna

Poncho Skogsrå

Ny månad och lite närmare våren!
Februari månads gratismönster är vår nya poncho Skogsrå som är stickad i ett enkelt och roligt ytmönster med bla babyflätor.
Lättstickad i två rektanglar som sys ihop assymetriskt.

Garnalternativen till denna poncho är många! 
Vi har stickat upp den i Drops Puna, 100% alpaca och som just kommit in i 8st kulöra färger som kompleterar den fina naturskalan. Vår är stickad i den mellangrå nr06 och i strl M/L
Vi har också stickat Skogsrå i Gotlandsgarn2 i den fina färgen Malört i strl S. 

Blir lite olika känsla på dessa två... alpaca garnet ger mer tyngd och fall medan den i "vanlig" ull känns mer lätt. Båda värmer skönt och är lagom att ha på sig inne när man är lite frusen.
Fler garner att välja på är tex Sandnes Alpakka, Onion wool + nettles, Cotton Merino eller varför inte en somrigare variant i tex Sandnes Line eller YlloTylls tunna Lin... ?
Mer info om åtgång och stickor hittas här.
Mönstret medföljer automatiskt din beställning när du handlar i webbshop, är du i butiken så säg till i kassan.

/frida

Solskärva

Med längtan efter våren och sol kom denna sjal till under julledigheten... 

Jag vet att vi har fastnat i ränderna från sjalen Ängsblomma, men den är så himla enkel och fin på samma gång och medan vi stickade sjalen "Best of YlloTyll" i vår advents KAL föddes ny idéer som behövde prövas.
En halvcirkelformad modell, med en bredare avslutande kant och med avmaskning i knoppar...

Samtidigt fick vi in det nya garnet från Noro, Silkgaden Sock Solo som vi blev inspirerade av att använda, vi valde den pärlemorskimrande nr1. Tillsammans med den solgula Malabrigo Lace nr22 Sauterne i ränderna, lyser nu sjalen Solskärva i vårt skyltfönster.

Oändliga möjligheter i att kombinera ihop sina egna favoriter...
1st av varje har gått åt.
/Stina & Frida

Smörblomma mössa och halsvärmare


I december fick vi det nya garnet Mohair från Hjelholts Uldspinderi i Danmark. Otroligt fin glans och lyster, mjukt och härligt fibrigt då garnet är i en blandning av 75% mohair och 25% falklandsmerino. 

Tre vackra grå nyanser samt svart och naturvit i båda grovlekarna, 1tr med 350m/50gr och 2tr med 175m/50gr. 
Vi har stickat upp en basker i den 2tr grovleken och en formad halskrage/tub i den 1tr, 1st härva till vardera gick åt. Båda med det enkla men fina hålvärven från vår sjal smörblomma...
Väldigt trevligt garn att både sticka med och bära... har väckt ny inspiration till fler projekt. Känns som ett måste med en skir spetssjal i den 1tr...

/frida