Ett långtidsprojekt

Vissa projekt får ta längre tid än andra, och detta är sannerligen ett sånt projekt.
Jag har börjat sticka på Katja från Rowan, en intarsiastickad tröja designad av Kaffe Fassett i Fine Tweed. Tröjan är i mina ögon en unisex-modell och jag stickar den till min sambo.
Man stickar i dubbelt garn på stickor 5 och hela processen påminner nästan mer om ett korsstygnsbroderi än en stickning. Man använder hela 17 olika färger!

Det är en väldigt rolig tröja att sticka, men absolut ingenting man gärna tar med sig på resande fot.
Jag räknar med att tröjan kommer ta en 3-4 år att färdigställa, det är nämligen inte en stickning som passar att sticka på vid alla tillfällen.
Mönstret finns i Rowan Magazine 56. Är man sugen på andra färgsprakande projekt så kan jag tipsa om våra mönsterkit Lidiya Scarf och Maple, också dessa från Rowan.
/ Hanna

Linkoftan Marika


Vi på yllotyll älskar ju lin, både att sticka med och sedan använda plaggen. Vår nya kofta Marika är en av de nya lin-modellerna för den här våren och den är stickad i vår tunna kvalité.
Rätstickning och lin är väldigt vackert, jag glömmer bort att det är en så härlig kombination. Plagget får på nåt sätt en mer vardaglig look och blir lite tuffare.

Jag har själv lånat och använt koftan en hel del nu innan den ska bo i butiken och den har varit en sån där som jag slängt på mig och som har passat till mycket. 

Marika är lite lätt utställt och får en fin form med linets vackra fall. Koftan har breda framkanter och går omlott ca 5cm den är också lite längre ca 60cm i strl M.

Vi valde att ha sprund i sidorna och stänga koftan med en grövre säkerhetsnål men det är såklart valfritt.
Är väldigt sugen på att sticka mig en egen i lakritssvart och med en större knapp... så i mönstret finns det valet med om man önskar den stäng funktionen istället. 
Koftan Marika är på bild stickad i färgen oblekt nr01 med stickor nr3 och i storlek M. 

Månadens gratismönster, Randiga Lakrits

April månads gratismönster Randiga Lakrits är rak och ledig i modellen med en lite djupare somrigare halsringning. Enkel och lättstickad på stickor nr 4½ i slätstickning med resårkanter.

Randiga Lakrits stickas i Number One Hemp och vi valde en klassisk färgkombination med mörkgrå & naturvit men
garnet finns i flera fina färger som passar med varandra så här kan man gå loss och välja en egen snygg kombo.
Number one Hemp är ett garn i 100% hampa som påminner om lin i känsla och struktur. Precis som lin mjuknar hampa när man börjar använda plagget.
Du hittar fler plagg till hampagarnet här
Är du medlem hos yllotyll? Då hittar du en rabattkod till Number One Hemp i senaste klubbrevet som mailades ut innan påsk. Tidigare klubbrev finns även på medlemssidorna när du är inloggad.

Mönstret Randiga Lakrits medföljer din beställning automatisk om du handlar i webbshopen eller om du handlar i butiken så säg till i kassan att du är medlem,

/frida