Vacker sjal


Sjalar är omåttligt populärt att sticka och  jag är en av dem som fastnat för detta plagg. 
Man kan ju tycka att när man har en sisådär, hmm vågar inte tänka på hur många olika sjalar jag har men skulle säkert kunna ha en ny varje dag i en månad... att behovet skulle kännas uppfyllt. Men nej, jag blir hela tiden sugen på att sticka en ny. 


Dels är det ett rimligt stort projekt i mina ögon, att slippa montering (oftast) är också en god anledning. Dessutom kan man unna sig en härva eller ett par nystan av riktigt fint garn som jag kanske inte gör på samma sätt när det ska bli ett helt plagg, 

En av mina senaste sjalar blev till efter att jag hittat en provbit på en virkad uddkant som jag gjort för länge sedan och som jag kände behövde bli en kant på en sjal...

Jag valde att sticka efter ett mönster med tappade maskor som jag gjorde för några år sedan, Arbol. En enkel grundsjal i trekantsform där det ökas både i sidorna och i mitten.
Sjal Arbol stickad i Fine Art
De flesta tunna garner kan användas, vi behövde en svart till vår novembergrå skyltning och det var ett tag sedan jag stickade i tunt kidmohair garn så valet föll på Drops Kid Silk i den lakritssvarta nr02.

Är mycket nöjd med resultatet. Sjalen är vackert skir och uddkanten gjorde att sjalen ser lite mer arbetad ut.

Nu när det börjar bli vår-stickning i tankarna är jag sugen på att testa att göra samma kant i lin eller silke... så det lär väl bli en sjal till =)

/frida