Lyckes vantar

 November månads gratismönster är ett par fina vantar, Lyckes Vantar, stickade i favoritgarnet Visjö från Östergötlands Ullspinneri.

Idén kommer från en av YlloTylls kunder som har haft som önskemål att vi skulle göra om Lycke, ett mönster på handledsvärmare, till ett par vantar.

En bra idé som blev riktigt bra även i färdigt resultat. Precis som handledsvärmarna stickas också vantarna på vanliga raka stickor och sys ihop så gillar man inte strumpstickor eller magic loop så är det här mönstret något att testa!

Lyckes Vantar stickas i det roliga och lättstickade ytmönstret med lyfta maskor och i två färger. Vi har våra uppstickade i grått och mörk karamell i garnet Visjö. 50gr av varje färg behövs för dam strl.

Vantarna blir tunna och smidiga och har en skön passform. Syr man ihop vanten kant i kant med smygstygn så känns inte heller sömmen av. 


Vantarna stickas med stickor nr3½, stora stickor för vantar kan tyckas men då ytmönstret drar ihop sig rätt bra så blir vantarna inte på något sätt glesa.

Just nu är jag inne i ett sånt otroligt roligt stickflow, har flera projekt pågång samtidigt och det ända jag vill göra är att sticka, därför har det blivit lite glest med inlägg här på bloggen sista tiden.

Ett av projekten är Lyckes Vantar som stickas i Rauma Finull, går lika bra att använda som Visjö men är inte riktigt lika mjukt men har å andra sidan många fler enfärgade nyanser att välja på...

/frida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar