Armband av I-snoddar

Varma och lata sommardagar kan man ibland känna för att bara ha något mindre pyssel och då kan ett sånt här litet projekt vara lagom.

Armbanden på bilderna är stickade i Regnbågens ekologiska bomull i de mångfärgade färgerna. Thèrése har stickat i en pastellmelerad och mitt är stickat i gladmelerad med svart i, det blir väldigt fint med just de melerade då färgsekvenserna är lagom långa för att ge randig effekt. Det är också fint att göra i enfärgat och i tex tre olika färger.
Bomullgarnerna Regnbågen och Jasmine är i grovlek 8/4 och är lagom grovt. Jasmine finns i många fina enfärgade nyanser (30:-/n).

Har du lite restgarner & 2st strumpstickor nr 2 eller 2½ att leta fram så är det bara att sätta igång. Mitt armband väger 4g inkl lås.

Har du inte gjort I-snoddar förut så är det superenkelt.
Så här gör du:
Lägg upp 4m, *sticka 4rm, skjut tillbaka maskorna till början av stickan (vänd inte)* Upprepa till lagom längd att få runt handleden ca 16cm och maska av. Fäst trådar. Sticka 3st lika långa och sy fast med garn eller sytråd runt ett lås på ca 1-1½cm som finns att köpa i hobby affärer.
Tips! Vill du ha ett maffigare armband, sticka flera snoddar tex 5st istället för 3.
/frida

3 kommentarer:

  1. Tack för tipset ! Trevligt sommarpyssel! Sött är det oxå !!!

    Mvh / Ingrid G

    SvaraRadera
  2. Tackar också för tipset! Söta armband och ett bra sätt att förbruka lite restgarner.

    SvaraRadera