Krokning och det börjar lida mot sitt slut...

Jag har blivit kär, kär i krokning. Hade aldrig testat det förut och idag visade Berit oss hur man krokar och krokar runt. Superkul ! Det går fort, är enkelt och blir väldigt snyggt. Strukturen blir som vävt och sedan kan man göra olika typer av maskor för att få fram olika mönster. (fler bilder på krokning kommer)

Jag satte genast igång med att kroka en vante i 2tr ullgarn (den vita/grönturkosa på bild) och blev nästan klar. Det vita garnet tog slut och det var nog tur för annars hade jag inte kunnat sluta och jag hade ju bestämt mig för att jag var tvungen att börja på min halvvante nr2 i tvåändsstickning. Louise färdigställde sin påsväska (eller pung som det hette förut) och den blev jättefin. På bilden syns allt det vi hitills gjort minus alla små porvlappar som inte var fina nog att få vara med på bild.
Mina nålbunda vantar är snart klara, tummarna fattas och sedan ska jag filta dem lite. Jag är väldigt nöjd med dem färgerna är så fina och garnet glänser när man har vantarna i solen.

Annars äter vi väldigt mycket. Dagens efterrätt var toscapäron med vispgrädde (väldigt gott), var så fint att det fick vara med på bild. Vi har haft lite avslutning nu under kvällen och gått runt till de andra kurserna som pågått samtidigt som vår och tittat på vad de gjort (silverlera, vävning & akvarellmålning) och avslutat kvällen med ostbricka mm.

Imorgon är det sista dagen och vi ska repetera lite och försöka få lite färdigt. Sen ska vi ju äta lite också... tror det stod på menyn att det var jordgubbspaj med vaniljsås till efterrätt... Det går ingen nöd på oss =)
/frida

3 kommentarer:

 1. Vilka fina hantverk ni har gjort. Jag blir jättesugen på att prova kroka jag med.

  SvaraRadera
 2. Det vore jättekul om ni kunde ordna kurs i krokning till hösten. Skulle gärna lära mig det.

  SvaraRadera
 3. Hej! Ja, Louise och jag har pratat om det. Vi ska fundera över sommaren så får vi se till hösten om kurs av något slag.
  /frida

  SvaraRadera