Kofta med tappade maskor

 Jag gillar många av modellerna ur Sandnes nya katalog Line 1405 men beslöt efter lite velande att sticka upp den här koftan med tappade maskor som känns användbar och som passar både till byxor eller över en klänning. 
Vi ville testa att sticka upp modellen i YlloTylls tunna Lingarn för att se hur det skulle bli och resultatet blev bra! Ända justeringen som behövde göras var att gå ner till stickor nr3½ och att åtgången blir annorlunda.

Så mönster ur Sandnes två Line kataloger går utmärkt att sticka i lin om man skulle vilja det (vanligtvis behöver man då gå ner ½ nr på stickor) och mönster till yllotylls tunna lin går lika bra att sticka i Line (vanligtvis behöver man gå upp ½ nr på stickor).

Alltid bra att ha många mönster att kunna välja bland!
Den här koftan är asymmetrisk med ett bredare framstycke än det andra så att knäppningen kommer lite snett. Även halsringningen är olika på framstyckena för att få en ännu mer asymmetrisk look.

 Ärmarna är gjorda som holkärm dvs att man lägger upp maskor och stickar allt i ett med stycket, bra i just den här modellen för att få det snyggt med varven med tappade maskor som följer med från axel och ut på ärmen.
Vår kofta är stickad i färgen lakrits nr35 och i stl S-M och känns lagom skönt rymlig att ha på sig varma sommardagar. ca 2,5hg har gått åt till denna storlek så räknar man om metrarna kommer 3hg även räcka till den större storleken L-XL

/frida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar