Askas Sjal


Inspirationen till denna sjal, Askas Sjal, kommer från isländska Isitex´s tröja Aska. Jag gillar idén att det tonar sig och naturgrå färger är så vackert! 6nyanser används, från mörkaste koxgrå till ljusaste vitgrå och sist naturvitt.
Mellan varje färg stickas det ett enkel hålvarv som blir en fin markering mellan varje block. 


Jag började med att sticka av resterna som blev över från tröjan men tyvärr så blev som det så ofta lätt blir att man ändå måste komplettera med mer garn så nu får jag väl sticka en sjal till eller så.
1nystan Einband av varje färg behövs alltså men då räcker det till något mer projekt!

Sjalen är assymetrisk och blir stor, roligt att drapera den på olika sätt eller bara vira den maffigt flera varv runt halsen.
Einband är väl inte det mjukaste ullgarnet direkt men jag som inte är känslig tycker det är härligt med den lite "råare" ullkänslan. 
Vill man ha ett mjukare alternativ så funkar sjalen lika bra att sticka i tex alla olika kid mohair garner, där finns det väldigt många färger att välja på så där kan man ju skapa sig en vacker färgställning i en kulör istället för grått. 


/frida

1 kommentar:

  1. Snygg sjal. Färgerna är snygga men olika gråa toner är inte mina bästa färger så det blir ingen Einband-sjal i a f. Men snygg är den:-)

    SvaraRadera