Snabbvirkade och roliga grytlappar

I den senaste Dropskollektionen (139-35) hittade jag de här fina grytlapparna, som är virkade i det trevliga bomullsgarnet Paris. Grytlapparna virkas efter ett enkelt mönster som utgår från stolpar, fasta maskor och luftmaskor och kan rekommenderas även för nybörjaren.

I mönstret anges att man ska använda virknål nr 5, men eftersom jag ville ha mina grytlappar något tätare valde jag virknål nr 4 istället. Grytlapparna blir ganska tjocka eftersom man virkar två delar som sedan virkas ihop och fungerar därför utmärkt även som grytunderlägg.

Jag har gjort om färgkombinationen lite jämfört med vad som anges i mönstret och valde också att göra baksidan enfärgad med en avvikande färgrand i det näst sista varvet. Färgerna som jag har använt i Paris är 23 ljusgrå, 30 jeansblå, 59 ljus gammelrosa och 39 pistage till den ena grytlappen. Till den andra har jag använt samma färger men bytt ut den jeansblå färgen mot 25 mossgrön. Jag blandade också in en gul färg som jag hittade i min restgarnslåda. Garnåtgången med min färgkombination är 2 nystan av den färg man väljer som baksida och 1 nystan vardera av övriga färger.

Virktips hittar du som vanligt på www.garnstudio.se

/Maria

4 kommentarer:

  1. Tack! Det var lätt beroendeframkallande att göra dem, tror att det blev 8 st på raken...

    /Maria

    SvaraRadera
  2. Mycket inspirerande, vill börja bums.Helén

    SvaraRadera