Påskpyssel


Årets påskpyssel blev inte så påskigt men men... Vi hade annat som kunnat passa bättre men det blev inte riktigt klart så det får komma senare helt enkelt.

"påsk"sjalen är stickad i rätstickning, den enklaste varianten egentligen med 4 ökningar / vartannat v, men med en piffig volangkant med förlängda knyttampar oxå i volang.

Kanten som virkas i det rätt så nya bandgarnet Cabaré är lättvirkad (bara luftmaskor och smygmaskor) men så hoppar man över 3-5cm mellan varje virkad maska som man sedan drar ut så att det blir volangigt.
Hela mönstret på sjalen hittas gratis när man är inloggad på yllotylls hemsida som medlem.

Själva sjalen stickas med nr7 med 1tr Rowan Summerspun och 1tr Kid Silk, snabbstickat och mysigt. Vi har tagit lite foton på fina färgkombinationer men bilderna blev rätt små för att alla skulle få plats. Det finns hur som helst oändligt många snygga kombinationer, har du inte vägarna förbi butiken så hjälper vi dig gärna över mail eller telefon. Lättast är nästan att utgå från en färg i summerspungarnet. Vi har stickat vår sjal i Summerspun nr117 Huxton tillsammans med KidSilk pärlgrå/grålila nr09 med kant i Cabaré ljugrålila.

Sjalen är både snygg att ha över axlarna och runt halsen och den fick en skön tyngd som gör att den ligger kvar bra på axlarna.

Glad Påsk från oss alla på yllotyll !

1 kommentar:

  1. Jättesnygg sjal! Ska ge mig på den snart hade jag tänkt :)

    Såg detta häromdagen också, toppen en toppliste sajt har skrivit om er, ni är tydligen topp 3 på nätet!!
    http://toppen.nu/köpa-garn-på-nätet.html

    SvaraRadera