Årets regniga Maj...


Som ni kanske har märkt så har vårvädret med både regn och blåst lämnat en del övrigt att önska. Årets vårväder har dock varit typiskt stickväder och inspirerat till en intern liten 2-manna KnitAlong. Valet föll på Pluie Cardigan av Alex Capshaw-Taylor. En alldeles fantastisk kofta med paraplymotiv i intarsia!
Vi valde att sticka i Rauma Finull . Julia i röd kofta i färgen 444 och Stinas blå kofta i färg 449. Båda koftorna har vita paraplyer och detaljer i färgen 401.
Att sticka i intarsia är tidskrävande men roligt. Det är en teknik för flerfärgsstickning där varje parti färg får egna små nystan som snos kring varandra vid färgbyte, istället för att trådarna löper med på baksidan. Resultatet blir därför tunnare och smidigare än vid vanlig flerfärgsstickning. En intarsiastickning med alla dess små nystan är dock inget man utan vidare släpar med sig, men gör sig utmärkt hemma tillsammans med en ljudbok.
Under 1980-talet var intarsia en omtyckt teknik som senare dalat i popularitet. Vi hoppas nu på att fler vågar sig på denna roliga teknik!

Med hopp om att kunna lägga paraplykoftorna på hyllan tills i höst, ser vi fram emot en solig sommar fylld av härlig sommarstickning!

                                                                       /Stina och Julia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar