Estrids Sjal

Det blev tillslut en sjal i samma randningssätt som i Estrids Kofta.
Färgvalet är lite toksnyggt, helt oväntad kombination med turkost nr50 och orange nr58 med tappademaskorvarv i svart nr28.
Precis som koftan är sjalen stickad i YlloTylls tunna Lin
Estrids Sjal är stickad med nr5 och från snibb till snibb och blir mer långsmal än djup så den blir härlig att vira ett par varv runt halsen.

Sjalen var färdigstickad ett tag innan jag kunde bestämma och ta tag i ev kant eller inte, det blev ju rätt mycket svart garn över så det var ju liksom som gjort för en kant. Valet blev tillslut en lite triangelformad uddkant som placeras vid de tappade varven och förlänger de svarta ränderna.

Nu när hösten har smugit sig på så känns ju ull som ett lite mysigare alternativ och jag skulle gärna vilja testa samma mönster i tex KidSilk eller Alpaca men nu har jag redan två olika sjalar på stickorna så det får vänta lite.
Igårkväll började jag på en trekantig modell i nya garnet Zenta, randig i två olika grå med hålvarvsränder i kontrastfärg (påminner lite i idén som Estrids sjal). Blir riktigt bra och enkel och rolig att sticka.
Den andra har jag stickat på ett tag, också en trekantig modell i tekniken lyfta maskor med 1tr Duo och 1tr Drops KidSilk.
Bilder kommer här på bloggen när det är klart såsmåningom!

Nån extra timmes sticktid per dygn vore inte dumt...
/frida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar