YlloTylls Knit-along


Under juni och juli planerar vi på YlloTyll att ha en Knit-along. Tillsammans med er kunder tänkte vi sticka koftan Alexandra.
För detta ändamål kommer vi starta en facebookgrupp och lägga ut 

Alexandra som ett gratismöster för medlemmar, både på hemsidan och på Ravelry. För att bli medlem  hos YlloTyll klickar du här.

Slutligen vore det roligt om ni i gruppen ville dela med er av bilder, både på det färdiga resultatet och under resans gång. Vi ser mycket fram emot att se era verk. I början av augusti publiceras en bild av samtliga färdiga koftor och vi hoppas få se stor variation.
Alexandra i Felted Tweed
Vi har valt modellen Alexandra, eftersom den är en storfavorit hos oss i personalen.  Koftan passar till det mesta, och på de flesta. Den kan bäras öppen, eller ihopsatt med en dekorativ nål.

I beskrivningen är den stickad i YlloTylls tunna lin, men den gör sig  även bra i många andra garner.  Jag har stickat en variant i Felted tweed från Rowan, och inför det här projektet blir det en mosstickad variant i nya garnet DUO.  Frida, på bilden till vänster, stickar på en variant i 1-trådigt ullgarn från Hjelholts ullspinneri


Vi hoppas att många vill vara med och sommarsticka tillsammans med oss!

/Stina

4 kommentarer:

 1. Vilken kul grej! Önskar att jag inte hade så många projekt på gång redan :)

  SvaraRadera
 2. Har tänkt länge sticka Alexandra...få se om det blir av nu!

  SvaraRadera
 3. Hur fungrar maskantalet om man byter till annat garn och åtgång av garn ur beräknar man det.

  SvaraRadera
 4. Hej. Det finurliga med den här koftan är att den passar att sticka i väldigt många garner. Den får gärna vara lite gles, eftersom den då får ett fint fall. Om du byter garn, bör du anpassa storleken på stickorna så du får en masktäthet som stämmer något sånär med mönstrets. För att räkna ut garnåtgång är det enklast att räkna på antal meter. Varje härva lin innehåller 260 m, och till en storlek S/M går det t.ex. åt 4 hg. 4 x 260 m =1040 m. Har du rätt antal meter garn av annan sort bör det alltså också räcka. :)

  SvaraRadera