Vanten Svante

I helgen började jag på ett par nya vantar, modellen Svante som vi haft uppstickad i olika varianter genom åren. Enkel vantmodell med tumkil. Jag var sugen på att testa Ullgarn Extra2 efter att en kursdeltagare på vår nybörjarkurs i tvåändsstickning varit in och visat sina vantar hon börjat på i just det garnet efter Louise mönster Jämtlandsvantar. Det såg så himla fint ut och kändes så bra och eftersom jag ville bli klar snabbt tänkte jag att Svante modellen är en fusk variant av dessa tvåändsstickade. 
Nu han jag bara med å sticka höger vante men den tvättade jag upp igår kväll och oj, vad mjuk och fibrigt mysig den blev. Kanske vantar av detta slag kommer bli min "årets julklapp" för nu vill jag pröva fler snygga kombinationer som koxgrå med äppelgrön, marinblå med indigo... 
Påverkad av alla julbestyr med vår julskyltning är min vante stickad i den vackra röda Bordeaux tillsammans med ljusgrått.
Jag stickar dam storleken och då väger min vante ca 40gr alltså får man ut 2par vantar av 1+1hg.
Dessa vantar stickade vi upp förra året efter samma mönster med 1tr Karisma (naturvit) och 1tr Silkgarden. Det blir himla vackert det också fast på annat sätt med färgschatteringarna som kommer olika och gör vantarna lite individuella. Vi har lite nystan kvar av silkgarden och kureyon som vi tänkte lägga ut som materialkits till dessa vantar. Håll utkik i vår webbshop =)

Vanten Svante är december månads gratismönster så beställer du i vår webbshop så följer mönstret med gratis. Handlar du i butiken så säg till i kassan att du är medlem.

Nu längtar jag hem till stickhörnan och att sätta igång med vänstervanten !
 /frida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar