islandskofta

Klassisk kofta med mönsterstickat ok i isländska ullgarnet LettLopi från Isitex. Garnet är vackert fibrigt, har fin lyster och värmer skönt men är inte lämpligt för den som är känslig för ullgarner som sticks. 

När jag gick i mellanstadiet fick jag en islandströja i julklapp som jag hade spanat länge på men sen använde jag den aldrig för jag tyckte den var alldeles för vass. Nu har jag haft den här koftan på mig i butiken med bara linne under utan att tänka tanken att det kliar, känns som en bra utveckling =)

Mönstret kommer från Isitex/järbo och jag blev kär i koftan när jag såg den uppstickad på Formex tidigare i höstas. Tycker det är alldeles lagom mycket mönsterstickning och mudden på ärmarna är jättesöt och fin att ha både nedvikt eller uppvikt. Även halskanten har fin detalj med ett hålvarv.

Vår kofta är nu äntligen färdigstickad men vi har gjort lite justeringar som tex stickade knäppkanter istället för virkade men själva grunden är densamma.

Vår islandskofta är stickad i naturvit med mönsterfärger i ljusgrå, grå och brunt, den

stickas i ett stycke fram och tillbaka på rundsticka så man slipper sömmar. 

I vår webbshop har vi lagt upp material-kits till kofta i denna färgställning men även en kombo med vitgrå som botten och naturvit, grå och svart i mönsterfärger.

Koftan ska nu få vara med i vår julskyltning så har du vägarna förbi butiken kan den ses live.
/frida

1 kommentar: