Potatis

 
 Solen har lyst över Uppsala hela veckan och även om det är kallt och snön ligger kvar så känner man att våren är på gång. Härligt! Vi passade på att fota lite till bloggen i den härliga vårsolen...

Koftan Potatis är stickad i det ekologiska garnet Leinen Los från Schoppel wolle som är i den trevliga blandning 70% ull och 30% lin.

Garnet är lätt filtat och svagt melerat vilket gör att plagget får en väldigt fin yta och struktur. Leinen Los finns i 4 naturnyanser, är lättstickat och drygt med sina 300m per 100gr boll.

Vår kofta fick sitt namn Potatis efter den fina potatisbruna färgen som den är stickad i nr7653. Koftan är stickad med nr 3½ i flatribb (rm från rätstidan, 1rm och 1am från avigan) och har a-linje form vilket gör att den är snäll mot figuren och sitter fint på.

Vi valde att virka en knapphålsögla och fästa ihop med en pärlemoknapp men en fin säkerhetsnål eller knytband är också snyggt.


Det finns just nu inte så mycket mönster till Leinen Los men masktätheten man får är den samma som vi har till våra plagg i yllotylls tunna Lin så dessa mönster går bra att använda.
Eller vise versa, om man vill sticka Potatis koftan i något annat garn är det tunna linet ett bra alternativ.
Tänk på att åtgången kan bli annorlunda när man byter garn bara.

/frida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar