Halvvantar i Koigu

Dessa värmare hade jag tänkt ha som tågstickning när jag och Lousie var på kurs för någon månad sedan. Då glömde jag just den stickningen hemma men jag hade ju en del annat att ta till som tur var.

Stickningen fick istället följa med på en tågtur till Stockholm för några veckor sedan, den trängdes i min lilla handväska under en hel dags shoppingrunda och jag stickade på tåget hem.
När jag sen skulle plocka upp stickningen för att fortsätta sticka på kvällen var den borta. Jag blev så ledsen och arg för jag hade kommit mer än halvvägs och inte skrivit ner några anteckningar på hur jag gjort =(
Dagen efter gick jag genom stationen påväg till jobbet och där på en betongsten hade någon lagt min lilla stickning så prydligt ihop rullad. Då blir man glad ! Tack denna någon.
Stickade glatt vidare och nu har jag också gjort mönstret klart.

Halvvantarna är stickade i det fina (och ganska nya garnet hos YlloTyll) Koigu KPPPM. Ett enklare hålmönster pryder dessa värmare och med en tumkil som sitter bra på.

Garnet är handfärgat i otroligt fina kombinationer, att bara titta på alla färger medan man stickar gör en på bra humör. Jag stickade i den grön melerade som ser ut som höstlöv.
Garnet är i 100% merinoull = väldigt mjukt.
Till mina halvvantar gick det åt ca 40gr så vill man kan man göra dem lite längre.

Mönstret heter nr 1221 Halvvantar med hålmönster (läggs ut på hemsidan inom kort) och stickas på strumpstickor nr 2½.
/frida

1 kommentar:

  1. Härlig färg på garnet. Halvvantarna är jättefina. /Christel

    SvaraRadera