Sticka en lampskärm i höst

Det råder just nu en inredningstrend - nämligen stickat. Allt ifrån stickade filtar och kuddfodral till lampskärmar och stolsdynor. Min vän Sara ville sticka en gul lampskärm till sin kökslampa och bad mig om hjälp. Efter lite funderande kom vi fram till att tre trådar gult Eskimogarn från Garnstudio på en rundsticka nr 10 gav rätt känsla på en stor lampskärm. Vi mätte runt lampan och räknade ut maskantal, sen stickade Sara helt enkelt en lång tub i resårstickning som hon trädde över skärmen. När jag såg det fina resultatet blev jag inspirerad att sticka en egen, och som av en händelse hade jag några nystan vitt Eskimogarn hemma så det vara bara att sätta igång. Lampan har fått många komplimanger och på beställning stickade jag den gröna. Den i beige är till butiken och kommer så småningom att dyka upp i skyltningen.
Det är både ett snabbt och lätt sätt att piffa till därhemma, och även ett bra sätt att ta vara på restgarn. Det kan vara bra att välja ett garn eller en skärm som går i sam
ma färg eftersom skärmen lyser igenom lite.

/Stina

9 kommentarer:

 1. Men wow vad fint, Stina!! Nu blev jag alldeles jätteinspirerad!

  SvaraRadera
 2. Detta var jättläckert . Jag skulle vilja ha ett mönster när det gäller stoldynor.

  Mvh / Britt Svaneblom

  SvaraRadera
 3. Hej Britt! Jag håller på att virka runda sittdynor som jag tänkte göra mönster på. De blir nog klara om några veckor. /frida

  SvaraRadera
 4. Jättefina lampskärmar! Jag har varit inne på samma idé men inte kommit mig för att börja då jag inte hittat eller vetat vad jag skulle trä upp "tuben" på. Vad har ni använt?

  / therése

  SvaraRadera
 5. Kul idé!

  Therése: Borde man inte kunna köpa en enkel lampskär att trä den på? Typ en sån här:
  http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/20204483/

  /Maria

  SvaraRadera
 6. Lampskärmarna som använts är från ikea, och det är bara att trä på det stickade stycket sedan.

  SvaraRadera
 7. Coola :) Hur mycket garn gick det åt för en lampskärm?

  SvaraRadera
 8. Tack! De här lamporna är stora, så det gick åt sammanlagt 9 nystan Eskimo för en lampskärm, (eftersom jag använde 3 trådar)

  /Stina

  SvaraRadera
 9. skitfina! jag har själv stickat en lämpskärm men jag googlar runt lite för att ta reda på om det är nån brandrisk då jag inte har nån skärm under för själva stommen hittade jag liggandes.

  får klura på det.. hör gärna av dig med svar om du vet nåt om eventuell brandfara :)

  hälsningar Caroline
  caroline@slowflow.net

  SvaraRadera