Rowan Fine Tweed

För någon vecka sedan fick vi hem höstnyheten Fine Tweed från Rowan.
Garnet ligger på jättesöta små 25gr nystan (men innehåller ändå 90m), praktiskt om man vill mönstersticka med flera färger eller bara vill ha en kontrastfärg till kanter eller så.

Blev själv väldigt förtjust i de vackra färgerna som finns, jättesnygga petrolfärger, mustiga höstfärger (speciellt den gula Leyburn 383 som är höstens modefärg). Den röda är en ovanligt snygg mörkare röd som ändå är intensiv i tonen. Väldigt fina klassiska grå och beiga nyanser finns också. Hur ska man kunna välja?

Efter lite fundernade slutade det med den lite ovanliga brunoranga färgen Dent 373. På bild har jag stickat upp 3 nystan till min pågående trekantssjal i rätstickning med hålmönster. Gissar på att 5nystan borde ge en bra storlek på sjalen. Tänkte sedan virka någon fin uddkant i en kontrastfärg som jag tror får bli just den gula Leyburn.

Just nu stickar vi också på de fina mönsterstickade vantarna "Aldis Mittens" ur den nya rowan katalogen Nordic Tweed som hör till bla Fine Tweed.
På bilden har de stickat i de grå nyanserna Malham & Buckden men vi valde en lite djärvare kombo med den gula Leyburn som bottenfärg och naturvit Bell Busk som mönsterfärg. Hoppas det blir snyggt. Bild kommer så fort de är klara !

Sen var vi ju tvungna att även sticka ett helt plagg i garnet också =)
En av våra stickerskor stickar en tröja med hålmönster i en av de petrolfärgade nyanserna. Hon var in i butiken och visade ett halvt bakstycke och det ser ut att bli riktigt fint.
Tyvärr hade jag slut på batteri i kameran så jag kunde inte ta en bild som smakprov men bilder kommer när den är klar.
Klicka på länkarna i texten så hittar du färgkartor med priser mm samt designen ur den nya katalogen.

/frida

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Jag följer er blogg och är mycket imponerad över allt fint ni gör! Men jag blir så nyfiken på vilka ni är! Kan ni inte presentera er lite kort, kanske som gadget i marginalen? :-)

  Ha det så gott/Blenda

  SvaraRadera
 2. Hej! Det är faktiskt en tanke som vi haft länge. Vi ska snart ha personalmöte så då blir det här en given punkt =)
  /frida

  SvaraRadera