mössor och ny mössa

Mössor är nog mitt favoritprojekt.
1. lagom stort att ha med sig (och praktiskt med rundsticka)
2. ingen montering (oftast eller väldigt lite)
3. man behöver inte göra nr 2 (som när man stickar sockor och vantar)
4. man kan sticka det mesta (flätor, ytmönster, mönsterstickning, ja allt egentligen)

Just nu planerar jag för flera nya mössor men Eva-Lotta (tålamodspåsen) har redan designat en ny mössa till yllotyll och stickat upp den i 2 färgkombinationer.
Här får man med både lite mönsterstickning med flera färger och ett vackert ytmönster i form av en stjärnblomma i toppen.
Modellen är en snygg basker/lite påsmodell men vill man ha den nättare i storlek är det enkelt att göra genom att sticka det slätstickade och enfärgade partiet lite kortare då blir det en mer traditionell baskermodell.

Mössan är stickad i Rauma Finullgarn som vi för ett par v sedan fick hem i många vackra nyanser. Det garnet blir mjukare efter tvätt men är man känslig och vill ha ett riktigt mjukt garn så passar Östergötlands Ullspinneris Visjö perfekt.

Åtgången till mössan är 1nystan bottenfärg + 1nystan av vardera 3 mönsterfärger (det går åt ca 10gr så antigen kan man sticka flera mössor eller göra något annat fint).
Se mer info om mössorna här på vår hemsida, där hittar du även länk till färgkarta.

/frida1 kommentar:

  1. Supersöt och rolig att sticka. Har stickat en var till mina tjejer. Det får nog bli några till, någon gång skall man ju få något eget :D

    SvaraRadera