Fågelögasjal i lin


Något som länge stått på min agenda är att sticka Fågelögasjalen eller Birdseye. Mönster på sjalen hittar du via länken: (http://litetnystan.blogs.com/stickat/files/birdseye_svenska.pdf) . Jag började försöka för ett år sen ungefär och har repat upp, börjat om och gett upp otaliga gånger sedan dess.

Nu när det varit en hel del regniga dagar i Juni bestämde jag mig för att återigen försöka mig på sjalen. Efter några kvällar spenderade framför Morden i midsomer, tillsammans med stickningen kan jag nu nöjt konstatera att det gick vägen den här gången. Jag har stickat sjalen i YlloTylls tunna lin (färg turkos), på stickor 3. Det gick åt ca 150 g.

Mitt tips för er som vill sticka sjalen är att inte försöka följa diagrammet, utan texten som beskriver hur man gör. Varje gång jag har försökt följa diagrammet har jag tappat bort mig och tvingats repa upp.

/Stina

4 kommentarer:

 1. Så fin den blev, stickad med lingarn!

  Jag håller själv på med en i 1-trådig naturljus svensk ull. Men man blir galen på det diagrammet...nog ett av de sämsta jag snubblat på faktiskt! Men fortsätter gör man ju ändå, för fint blir det ju!

  /Joanna

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset ! Tur att jag hittade din fina blogg sedan igår som jag började sticka sjalen :) och det kändes hopplöst ( jag följde efter diagrammet!
  /Mashid

  SvaraRadera