Snövit mössa i vårvintersol

I helgen har vårsolen lyst över vårt fina Uppsala och min lillasyster Caroline har varit på besök.

För flera år sedan stickade jag en mössa till henne i rosa Eskimo-garn som kom att bli en riktig älsklingsmössa. Tyvärr försvann den spårlöst i höstas, och har inte synts till sen dess.

Så nu när Caroline var här så hjälpte jag henne med att sticka en ny! Denna gång blev den snövit, stickad i det underbart mjuka lovikkagarnet från Kampes som vi har i butiken sedan några månader tillbaka. Garnet är så härligt att sticka med, det är så mycket ”ulligare” än vad lovikkagarn brukar vara och sticks inte alls.

Modellen på mössan hittade jag på medan vi fikade på mysiga Fågelsången, och Caroline var så duktig och stickade nästan hela mössan själv, så detta är en jättebra mössa för nybörjare=)

När kaffet och semlorna var slut så var mössan färdig, och visst blev den fin?! När solen skiner på den så ser ”ullet” ut som en liten gloria. /Louise

Här kommer mönstret till min och Carolines vårvintermössa:

Garn: Kampes Lovikka (tillverkad av Holma Helsingland)
Åtgång: 2hg Kampes Lovikka eller 3 nystan Eskimo från Garnstudio

Lägg upp 58 maskor på stickor nr 7, antingen strumpstickor eller rundsticka 40 cm.

Sticka 2 räta, 2 aviga hela varvet ut.

Fortsätt sticka resårstickning på detta sätt tills mössan mäter 18 cm. På nästa varv stickas de aviga maskorna ihop, 2 och 2. Sticka ett varv utan hoptagningar 2 räta, 1 avig. På nästa varv stickas de räta maskorna ihop 2 och 2. Sticka ett varv utan hoptagningar 1 rät, 1 avig. Sticka sedan maskorna 2 och 2 tillsammans tills det är 4 maskor kvar. Dra garnet genom maskorna och fäst trådar. Gör en garnboll modell större utav resterande garn och fäst på toppen.

Du kan även öppna upp mönstret i en PDF- fil här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar