Nya färger YlloTylls LIN

Att ta fram nya färger i lingarnet är alltid lika spännande och roligt och det är en process på ganska många veckor.
Först i tankestadiet, sen bollar vi det mellan varandra på jobbet, vi letar efter färgnyanser på allt ifrån garner i butiken till personliga klädesplagg mm och sedan skickar vi dessa färgprover till Holma. (Denna gång skickade vi både ett trikålinne, tygbitar och garntussar.)
Sedan får vi vänta några veckor på färgprover för godkännande, de flesta färgerna kunde vi godkänna direkt för Holma är väldigt duktiga på att färga och ta fram nyanser medan tex den nya grågröna som kommer att gå under namnet ljus khakigrön har krävt tre turer för godkännande innan nyansen blev som vi tänkt oss. Den khakigröna är därför lite försenad tillsammans med en ny turkos som kom till i slutet av processen, dessa två färger (lilla bilden ovan till höger) beräknas komma om 2-3v.

När de efterlängtade lådorna med lin tillslut kommer är det både spännande att öppna dem och roligt att få plocka upp härvorna och sätta på banderollerna som vi gör själva.

Färgerna vi fick denna gång passar fint både med varandra och tillsammans med många av basfärgerna så det blev väldigt fint på hyllorna. Vi brukar alla snabbt börja spåna på vad man vill sticka upp i dessa nya färger och pågång redan är en ny trekantssjal med enkelt hålmönster i den ljusrosa, kofta i mörk khakibrun med kanter i ljusrosa och en poncho som blir randig i den mörka blågröna & oblekt.

Linet finns i två grovlekar men nya färger till våren tas fram först och främst i det tunna linet. Men just den mörka khakibruna som vi tror väldigt mycket på har kommit även i det grova linet. Se uppdaterad färgkarta på det tunna linet med färg nr och mer info här /annelie & frida

3 kommentarer:

  1. Underbara färger. Lin är så vackert./KataM

    SvaraRadera
  2. Det låter fantastiskt kul att få ta fram färger! Precis sånt som man drömmer om när man inte jobbar i garnaffär men gärna skulle vilja :)

    SvaraRadera
  3. Jag älskar det där garnet, har stickat en av era sjalar i det limegröna och får hela tiden positiva kommentarer när jag har den :)

    SvaraRadera