Happypotamus

På stick- och virkcommunityn Ravelry hittar man tusentals mönster från världens alla hörn och kanter, bland annat den väldigt glada flodhästen "Happypotamus" av Heidi Bears. Är du inte redan registrerad medlem på Ravelry så är det enkelt att bli och dessutom helt gratis. Mönstret på flodhästen kostar sen ca 44kr att köpa.
Vi har virkat varsin flodhäst och det blev så bra att vi känner att vi måste dela med oss av resultatet.
Man kan använda nästan vilket garn man vill, men det kan vara en fördel att ha en tunnare kvalitet, så att inte stoppningen smiter ut mellan maskorna sen när den är färdig. Vi valde bomullsgarnet Jasmine från Kinna Textil. Stina virkade med virknål 2.50 mm och Hanna med virknål 2.00 mm, vilket man kan se på de olika storlekarna på flodhästarna. Det är alltså samma mönster, samma garn men bara olika virknålar och handlag.
Flodhästen består av ett antal olika african flowers, som är enkla att virka och som man snabbt lär sig mönstret på. Hanna valde att ha alla blommor i samma färg medan Stina valde att variera lite.
Hanna valde följande färger i Jasmine: 1020 Naturvit, 1013 Mörkbrun, 1003 Orange och 1002 Gul.
Stina valde färgerna: 1020 Naturvit, 1317 Plommonlila, 1706 Ljus Petrol, 1002 Gul och 1015 Senapsgul. De flesta blommor på Stinas flodhäst är i huvudsak gula, men två olika gula nyanser. Några mörkare blommor har fått smyga sig in i leken och bildar söta skönhetsfläckar på flodhästen.

Hoppas ni gillar våra flodhästar lika mycket som vi gör!
/ Hanna & Stina

5 kommentarer:

  1. SÖTA! Ravelry är en guldgruva.

    SvaraRadera
  2. Jättefin! Vill ha mönstret på svenska men hur hittar jag det?

    SvaraRadera