Viktor & Viktoria

Att sticka flerfärgsstickning med lyfta maskor är väldigt roligt och mycket enklare än vad man kan tro om man inte provat. 
 
När man stickar "vanlig" flerfärgsstickning så har man ju minst två färger som man stickar med över varvet, när man stickar med lyfta maskor så stickar man bara med en färg över varvet men genom att man lyfter vissa av maskorna istället för att sticka dem får man fram fina ytmönster.
 Tröjorna Viktor och Viktoria är båda stickade i denna teknik.
Barntröjan Viktor kom till för ca två år sedan och flera kunder har frågat efter liknande modell till vuxen så nu har vi gjort ett mönster och stickat upp, Viktoria fick den heta.
Viktoria finns i dam storlekar XS till XXL men kan enkelt justeras om till herr om man skulle vilja det, bara att förlänga längdmåtten.
Både Viktor och Viktoria är stickade i Visjö ullgarn från Östergötlands Ullspinneri som är ett mjukt och fint 2tr ullgarn som finns både i enfärgat och karamell färgat.

Vill man kan man också sticka tröjorna i tex Rauma Finull, då finns det fler enfärgade färger att välja på om man vill göra någon snygg ton i ton kombination tex. 
/frida

2 kommentarer:

  1. Verkligen jättefin, både tröjan, strukturen och garnet!

    SvaraRadera
  2. Hej! Vilken färg har ni använt till tröjan på bilden?
    Med vänlig hälsning, Pernilla

    SvaraRadera