Herta


Som sagt jag gillar koftor, här kommer en till...

Herta är en enkel liten rätstickad kofta som är rak i modellen. Koftan är stickad på stickor nr 4 och i 1tr Jämtlandsull den koxgrå nyansen, rätstickning gör sig väldigt fint i 1tr ull och den blir sådär lagom gles fast ändå inte, väldigt smidig och skön att också använda som lager på lager. 
 
På just denna kofta har valt att virka knyttampar i kontrastfärg som "fästihop" anordning som också blir en dekorativ detalj men vill man ha den mer diskret kan man virka med dubbelt garn av samma som i koftan.

Barbro håller på att sticka upp ytterligare en kofta (i ljusgrått) efter samma mönster där vi istället tänker ha naturvita pärlemoknappar och virka knapphålsöglor. Båda alternativen finns med på mönstret så det kan man välja sen i monteringen hur man vill ha den. 
 
Våra knyttampar är virkade i Rauma Finull, mintgrön nr 4887 men det går åt väldigt lite så där kan man leta lite i sina restgarnskorgar och ta något i en färg man gillar.

Herta finns i stl XS till XXL, vår uppstickade kofta är i stl S.
/frida

2 kommentarer:

  1. Superfin! Jag har länge letat efter en kofta i rättstickning! Vilken stickfasthet har koftan? Visjö skulle kanskecfngera? Mitt favvisgarn!

    SvaraRadera
  2. Hej! Herta har masktäthet 20m/10cm så Visjö funkar absolut. Visjö är ju lite grövre så blir då blir koftan något mindre gles men säkert väldigt fint det med!
    /frida

    SvaraRadera