Är du ute i sista sekund?

Jag vet att många av er köpte garn till julklappsprojekten redan i september men hör ni inte till den skaran är loppet ännu inte kört!
Här kommer det första av några supersnabba julklappstips som fortfarande hinns med.

Vi börjar med ett fyrflätat armband:

Sticka två i-snoddar av valfritt garn (instruktion i-snodd). Ska armbandet passa en vuxen stickas snoddarna 55-60 centimeter långa, byt gärna färg på mitten.
Trä in alla lösa ändar, utom en, på insidan av snoddarna. Sy gärna samtidigt ihop dem på mitten så att de håller sig på plats när du börjar fläta. Ta sedan den yttersta vänstra snodden och lägg den i tur och ordning över, under och över de andra tre. Upprepa det steget tills hela snoddarna är uppflätade.

Nu kan du behöva jämka lite för att ändarna ska bli lika långa och ligga fint på rad invid varandra. När de gör det är det bara att sy ihop dem med den sparade trådänden och sedan sy fast en knapp. Såvida den knapp man valt inte är jättestor behövs inget knapphål utan knappen träs helt enkelt igenom flätan där det passar.


Om man vill kan man, innan man trär in de lösa ändarna, snörpa av en knapphålsögla. Tänk då bara på att sticka det färgpartiet motsvarande mycket längre än de övriga.


Klart! Snabbt va?! Nästa tips kommer om några dagar.
/ Maria H

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar