Tröjponcho i alpaca bouclé

För flera år sedan hade vi en tröjponcho i bomullsgarn som var omtyckt och med den i åtanke kom den här tröjponchon i ny tappning till.

Min farmor fick uppdraget att sticka skapelsen och som det kan bli när man själv inte är med i stickprocessen så blev resultatet inte riktigt som vi tänkt oss. Det kändes som om något saknades, plagget blev lite för trist helt enkelt.
Annelie klurade någon vecka vad man skulle kunna göra och testade att plocka upp maskor längs med vardera V-sida och stickade ut en stor rektangel på varje sida.
Resultatet blev riktigt bra, tröjponchon fick en mer levande & assymetrisk form tack vare de påstickade rektanglarna och sitter snyggt på.

Tröjponchon är stickad med dubbelt garn i Garnstudios Alpaca Bouclé medan de påstickade rektanglarna är stickad med 1tr. Garnet är helt otroligt mjukt och gosigt, passande garn för en riktig myströja! Vår tröjponcho (nr 1189) är stickad i mellangrå alpaca blouclé nr 517. Garnkostnad i stl M 315:- Hitta mer info på vår hemsida här /frida

3 kommentarer:

 1. Undrar om du vet om ni har ett mönster på en poncho i ert nya garn Andes. Eller andra mönster i samma garn, det ser så fint ut.

  SvaraRadera
 2. hej! Vi har inget enkom mönster till andes, det garnet är så nytt, men vi har en del andra mönster på poncho du kan använda till andes garnet. Har du möjlighet att komma in i butiken så kan vi visa dig passande ponchomönster som inte finns på vår hemsida men du kan också söka på ponchomönster till garnet eskimo, ice eller highlander på garnstudio.se
  /frida

  SvaraRadera
 3. snyggt berit vivenius

  SvaraRadera