mohairtröja

den som väntar...
Vi har flera som gått och väntat på att vi ska bli färdiga med vår mohairtröja i Adele´s mohair men det har tagit sin tid fast den inte är något märkvärdig men ibland vill det sig liksom bara inte...
När mormor skulle montera ihop tröjan visade det sig att båda ärmarna var felstickade, det var bara att repa upp och börja om, inte så kul i mohair men allt går om man vill =)
Sen har den legat i butiken i väntan på att någon (jag) skulle ta hem den och skriva mönster...

Tröjan är stickad randig i den vanliga mohairen, bouclén och effektgarnet ribbonyarn och det blev ett väldigt fint resultat, festlig liksom. Tror den ska få vara med i julskyltningen, det borde passa bra.

Tröjan är lite insvängd i midjan och höftlång och passar både till byxor och kjol. Mjuk och skön med en större polokrage.

Stickas på stickor nr 7 och garnkostnaden är i stl M 680:- om man randar den i lika breda ränder av vardera kvalité som vi gjort. Vill man sticka den bara i den vanliga mohairen eller i bouclén går det lika bra då blir det 450:- i garnkostnad.
Vår tröja är stickad i färgen aubergin men det finns så många fler fina färkombinationer. HÄR kan du se garnerna från Adele´s i färggrupper så det ska vara lättare och se vilka som matchar varandra. /frida

2 kommentarer: