Koftan Estrid


Tidigare i år konstruerade Annelie vår nya kofta Estrid. Den är stickad i YlloTylls tunna Lin och blockrandig i två färger med en kontrastfärg i smala ränder som görs med tappade maskor, enkelt och roligt att sticka !

Koftan är lite vidare nedtill vilket gör att den blir smickrande för figuren och med en något djupare halsringning som är fint nu till vår och sommar.
Man kan antingen välja att fästa ihop koftan med en kiltnål eller välja att ha knappar i koftan. 

Först stickades Estrid upp i färgkombinationen brun+petrol med ränder i korallorange. I förra veckan blev vår nästa Estrid kofta färdigstickad i färgkombinationen oblekt+olivgrönt med ränder i guldgul.

I söndags när vi hade specialöppet för våra medlemmar var det några som köpte till koftan och alla valde egna roliga färgkombos (skulle vara väldigt kul att få se resultaten....!) 
Det var oblekt+orange med turkosa ränder, oblekt+vitt med ränder i rosa, lakrits+oblekt med ränder i turkost.
Just att kombinera ihop sina egna favoritfärger är nåt speciellt =)
Eftersom jag också vill prova fler roliga kombinationer plockade jag ihop en sjal-stickning till min farmor som ska få bli Estrids Sjal, inspirerad av denna kofta, i färgerna lakrits+jeansblå med ränder i rosa tror jag det blev. Ska bli spännande att få se det färdiga resultatet framöver.

/frida


2 kommentarer:

  1. Vad härlig den ser ut! Vårfint med det gröna och gula. Blir sugen! :)

    SvaraRadera
  2. Fint! När ska ni trycka ett häfte med flera mönster???? Ni har så mycket ideer. Vill sticka allt!!!

    SvaraRadera