Aurora, virkad väst

Sommarstädning i garderoben och jag hittade på den här fina omlottvästen som jag aldrig använt utan fått av moster min och glömt bort... Nu har den helt oväntat blivit ett av sommarens hittills mest använda plagg! Använder den både till kjol och över klänning.

Fint rustikt spetsmönster som bygger på stolpar och luftmaskor, och upplockade stickade kanter som rullar sig blir snyggt avslut runt ringning och ärmhål.

Det var en av våra kunder som för flera år sedan gjorde det fina mönstret och som blivit lite bortglömt men är väl värd att påminnas om så nu är omlottvästen fotad till hemsidan, har fått namnet Aurora och renskrivet mönster.

Västen är virkad i YlloTylls Grovlin med nr 3½ så den blir stadig och nästan lite korsett-känsla på den. Finns i stl S, M och L och åtgången är 6, 6, 7hg. Den på bild är virkad i stl S och i den oblekta färgen nr01.

Vill man ha fler färger att välja på kan man lika gärna virka Aurora i 2tr av YlloTylls tunna Lin, då den har dubbelt så många m/hg så blir åtgången densamma.
Tror även att den skulle bli fin (och billigare) att virka i Rowans Creative Linen och då skulle åtgången bli 4, 4, 5hg eller varför inte virka i ett ullgarn till hösten...
/frida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar