Sommarsjal i underbart silke

Ett mönster som jag länge letat efter det perfekta garnet till är den spetsstickade sjalen ”Bitterroot” (engelskt mönster finns på www.knitty.com). Så bestämde jag mig till slut för det helt underbara, mörkt gröna mullbärssilket (färg 50, åtgång 2 härvor), Jaipur silk, som verkligen framhäver känslan av bladverk i sjalens mönster. 
 Längst ner i sjalens kant har jag stickat in genomskinliga pärlor för att skapa illusionen av vattendroppar mot ”bladverket”. När jag stickade sjalen använde jag Knitpro's rundstickor nummer 4, som är gjorda av symphony wood. Stickorna är hårda och blanka och passar utmärkt till att sticka i just silke, som annars kan kännas trögt att sticka på andra trä- eller metallstickor.

Som med alla spetssjalar är det särskilt viktigt att man sköljer upp den färdiga sjalen och spänner ut den med hjälp av nålar. Det krävs för att det fina mönstret ska framträda ordentligt. Det tog sin tid att sticka sjalen, men det var väl värt besväret och den används numera till både vardag och fest.

/Maria A.

1 kommentar:

  1. Vilken underbar sjal, kan tänka mig att pärlorna ger en härlig effekt.

    SvaraRadera