litet pyssel


Det händer att vi bara stickar upp den ena av ett par handledsvärmare/vantar/strumpor ofta mest för att ha något att känna på i garnet eller för att se en färgkombination. Det händer också att den ena i ett par försvinner bland alla grejor, både i butiken och hemma =).

Jag hittade just en sådan ensam handledsvärmare häromdagen i butiken som jag slängde i sopkorgen för garnet utgått. Dagen därpå låg den igen på skrivbordet, Louise hade räddat den ur soporna...
På kul satte jag den som en strumpa över en glasburk som stod och skräpade och vips hade vi en snygg pennhållare att ha på disken.

Mönstret på just denna handledsvärmare är nr17 spetsstickad pulsvärmare. På mönstret är den stickad i alpaca eller kid silk men här tog vi ett lite grövre garn till stickor nr 3½.

Har funderat vidare på den här idén, tänk om man skulle sticka samma mönster fast i eskimo eller ice med stickor 8-10 och få en jättestor lagom till garnkorg ?
Måste nog prövas framöver...

/frida

1 kommentar:

  1. Vilken bra idé! Då behöver man ju inte känna sig dålig om man bara orkar sticka en ensam handledsvärmare heller :) Toppenfint!

    SvaraRadera