Vårig tröja !


Våren har kommit till uppsala och igår var det hela 18 grader ! Härligt, härligt. Vi passade på att fotografera lite nya yllotyll modeller till bloggen ute på stan i vårsolen.

Den här tröjan är så ny så den inte finns på yllotylls hemsida ännu men mönstret är klart och har nr 2092 "formad tröja med fickor". Den är stickad i det nya garnet Creative Linen (50 bomull & 50 lin) från Rowan och är en härligt skön vår och sommartröja.

Fin vidare halsringning, formad i sidorna så den får en lätt a-linje karaktär, de rätstickade kanterna stickas i ett samt fin raglanskärning. Ärmen är rak och kan enkelt förlängas till hellång om man önskar det. Fickorna och de broderade blommorna görs efteråt och kan enkelt uteslutas om man vill ha en enklare tröja men jag tycker personligen att det är just de detaljerna som gör den så fin.

Tröjan stickas med nr 5 så den är inte så kompakt men inte heller gles, så där lagom helt enkelt. Åtgången är endast i S & M 3+1hg och i L & XL 4+1hg och i XXL & XXXL 5+1hg alltså en garnkostnad från 396:-

Creative Linen finns i många fina nyanser, se färgkarta här, så det finns många fina färgkombinationer att välja bland. Vår tröja är stickad i 621 natural med kanter i 625 teal.

Tips! Är du klubbmedlem hos yllotyll så har du 10% rabatt på Creative Linen mars månad ut.

/frida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar